Medewerkers

Nieuw Gezin Nederland, Stichting voor Stiefgezinnen is een platform en kennisnetwerk dat niet alleen ervaringsdeskundigen met elkaar verbindt maar ook vertakkingen heeft naar hulpverleners, onderzoekers, instanties en andere initiatieven.

Wij, medewerkers en bestuurders, zetten ons in om dat netwerk te onderhouden en onze diverse activiteiten te organiseren. We doen dat ieder vanuit eigen expertise en op verschillende taakgebieden. Voelt u zich vrij om, afgestemd op uw vraag, een van ons afzonderlijk te benaderen.

 

Marlijn Kooistra-Popelier

Voorzitter

Marlijn foto

Pedagoog en opgeleid in het systeem- oplossingsgericht werken met gezinnen. Naast jarenlange ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie heeft zij een eigen praktijk in Almere gespecialiseerd in de begeleiding van (samengestelde) gezinnen. Marlijn verzorgt de opleiding aan professionals over samengestelde gezinnen en het stiefouderschapsplan samen met Corrie Haverkort. Daarnaast geeft zij trainingen in geweldloos verzet aan professionals in opdracht van Pi-research.  Tevens is zij MfN (Mediatorsfederatie Nederland) registermediator met de accreditatie familiemediator.

Mijn man heeft drie kinderen uit zijn vorige huwelijk. Samen hebben wij een zoontje. Ik ken de rol als moeder én stiefmoeder en weet uit ervaring wat er allemaal bij komt kijken. Ik vind het fijn dat ik als voorzitter mijn steentje mag bijdragen aan het verspreiden van kennis en het organiseren van steun voor samengestelde gezinnen zodat wij met elkaar het welzijn van kinderen, ouders en stiefouders kunnen verhogen in samengestelde gezinnen.

email Marlijn Kooistra-Popelier

Mark Veermans

MarkBestuurslid, vaders-stiefvaders

Sinds 2011 zet ik me bij NGN in voor stiefgezinnen en daarbinnen voor vaders en stiefvaders in het bijzonder. Ik heb twee stiefzonen die 5 en 7 waren toen ik ze leerde kennen en die inmiddels al lang het huis uit zijn. De gedeelde zorgtaak, met mijn eigen lief, maar ook met haar ex Jaap (mede bestuurslid) en zijn tweede vrouw, heb ik als zeer verrijkend ervaren. Samenwerking tussen vaders en moeders met nieuwe partners is een thema waar ik me graag voor inzet. Ik werk zelfstandig als mediator, trainer en coach.

email Mark Veermans

 

Nicole van der Horst

Bestuurslid, onderhoud netwerk stiefmoeders en gespreksgroepleiders.nicole_vd_horst

Ik ben moeder van een dochter, en sinds 9 jaar stiefmoeder van de kinderen van mijn partner Marcel. Het is mijn passie om andere stiefmoeders en stiefgezinnen te begeleiden. Samen met mijn partner heb ik een eigen praktijk, Delights. Met veel enthousiasme leid ik stiefmoedergespreksgroepen, partnergroepen en coach ik stiefmoeders, stiefvaders en stiefgezinnen. Tevens zet ik mij in als vrijwilliger voor de Stichting Stiefmoeders Nederland welke inmiddels is gefuseerd met Nieuw Gezin Nederland.

email Nicole van der Horst

Susan van der Beek

Bestuurslid, hoofdredacteur van het Magazine Nieuw GezinSusan van der Beek

Ik ben opgegroeid in een liefdevol samengesteld gezin, waarin de eerste (jong overleden) moeder een eigen plek hield. Getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen. Taal & Literatuurwetenschapper, systemische relatie- en stiefoudercoach. Ik heb een eigen praktijk en werk graag met verhalen en (familie)opstellingen. Het is mijn missie om samengestelde gezinnen te helpen op het fundament van verlies een mooi nieuw gezin te bouwen.

Email Susan van der Beek

Herman ten Tije van Seeters en Angèle van Seeters ten Tije

Websitebeheer Nieuw Gezin Nederland

Sinds 2011 vormen wij een samengesteld gezin en ervaren we wat dat voor ons betekent. Positieve en minder positieve ervaringen. Het delen van onze ervaringen heeft ons gebracht waar we nu zijn met ons gezin. Het is en blijft hard werken, dat doen we met liefde voor elkaar en voor onze kinderen.

Sinds 2015 doen we samen het beheer van de website van Nieuw Gezin Nederland. Op deze manier kunnen we een bijdrage leveren aan de stichting en indirect aan de ‘nieuwe gezinnen’.

email Herman en Angèle

 

Telefonisch contact opnemen kan ook:

Marlijn  Kooistra-Popelier, Voorzitter Nieuw Gezin: 06-40851704

Wanneer Marlijn niet bereikbaar is, graag een sms of email (voorzitter@nieuwgezin.info) sturen met terugbelverzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *