Medewerkers

Nieuw Gezin Nederland, Stichting voor Stiefgezinnen is een platform en kennisnetwerk dat niet alleen ervaringsdeskundigen met elkaar verbindt maar ook vertakkingen heeft naar hulpverleners, onderzoekers, instanties en andere initiatieven.

Wij, medewerkers en bestuurders, zetten ons in om dat netwerk te onderhouden en onze diverse activiteiten te organiseren. We doen dat ieder vanuit eigen expertise en op verschillende taakgebieden. Voelt u zich vrij om, afgestemd op uw vraag, een van ons afzonderlijk te benaderen.

Marlijn Kooistra-Popelier

Voorzitter

Marlijn foto

Pedagoog en opgeleid in het systeem- oplossingsgericht werken met gezinnen. Naast jarenlange ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie heeft zij een eigen praktijk in Almere gespecialiseerd in de begeleiding van (samengestelde) gezinnen. Marlijn verzorgt de opleiding aan professionals over samengestelde gezinnen en het stiefouderschapsplan samen met Corrie Haverkort. Daarnaast geeft zij trainingen in geweldloos verzet aan professionals in opdracht van Pi-research.  Tevens is zij MfN (Mediatorsfederatie Nederland) registermediator met de accreditatie familiemediator.

Mijn man heeft drie kinderen uit zijn vorige huwelijk. Samen hebben wij een zoontje. Ik ken de rol als moeder én stiefmoeder en weet uit ervaring wat er allemaal bij komt kijken. Ik vind het fijn dat ik als voorzitter mijn steentje mag bijdragen aan het verspreiden van kennis en het organiseren van steun voor samengestelde gezinnen zodat wij met elkaar het welzijn van kinderen, ouders en stiefouders kunnen verhogen in samengestelde gezinnen.

email Marlijn Kooistra-Popelier

Nicole van der Horst

Bestuurslid, onderhoud netwerk stiefmoeders en gespreksgroepleiders.nicole_vd_horst

Ik ben moeder van een dochter, en sinds 9 jaar stiefmoeder van de kinderen van mijn partner Marcel. Het is mijn passie om andere stiefmoeders en stiefgezinnen te begeleiden. Samen met mijn partner heb ik een eigen praktijk, Delights. Met veel enthousiasme leid ik stiefmoedergespreksgroepen, partnergroepen en coach ik stiefmoeders, stiefvaders en stiefgezinnen. Tevens zet ik mij in als vrijwilliger voor de Stichting Stiefmoeders Nederland welke inmiddels is gefuseerd met Nieuw Gezin Nederland.

email Nicole van der Horst

Jorine de Bruin

Houdt zich bezig met de communicatie van Stichting Nieuw Gezin Nederland

Een samengesteld gezin was compleet nieuw voor mij, toen ik mijn huidige partner leerde kennen. We hebben allebei twee kinderen uit een eerdere relatie en er kwam opeens veel op mij af. Ik wilde meer over stiefgezinnen te weten komen en heb mijzelf als doel gesteld om tot de 40% van de samengestelde gezinnen te behoren die het uiteindelijk wel gaan redden samen. Ik kwam in contact met Stichting Nieuw Gezin Nederland en zo is het balletje gaan rollen. Voor de stichting verzorg ik de pr (o.a. social media) en ben blij dat ik op deze manier mijn steentje, vanuit mijn woonplaats Groningen, kan bijdragen aan de communicatie over samengestelde gezinnen.

Vragen? Stel ze gerust!

E-mail Jorine de Bruin

Herman ten Tije van Seeters en Angèle van Seeters ten Tije

Websitebeheer Nieuw Gezin Nederland

Sinds 2011 vormen wij een samengesteld gezin en ervaren we wat dat voor ons betekent. Positieve en minder positieve ervaringen. Het delen van onze ervaringen heeft ons gebracht waar we nu zijn met ons gezin. Het is en blijft hard werken, dat doen we met liefde voor elkaar en voor onze kinderen.

Sinds 2015 doen we samen het beheer van de website van Nieuw Gezin Nederland. Op deze manier kunnen we een bijdrage leveren aan de stichting en indirect aan de ‘nieuwe gezinnen’.

email Herman en Angèle

Telefonisch contact opnemen kan ook:

Marlijn  Kooistra-Popelier, Voorzitter Nieuw Gezin: 06-40851704

Wanneer Marlijn niet bereikbaar is, graag een sms of email (voorzitter@nieuwgezin.info) sturen met terugbelverzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.