Lezing 24 oktober in Amersfoort

 DE RELATIE BOVEN ALLES — Over hechting en ontwikkelfases in samengestelde gezinnen.

                                       dr-neufeldfoto-lezing

                                        dr-Neufeld

Nieuw Gezin Nederland organiseert in samenwerking met het Neufeld Institute op 24 oktober a.s. een lezing door Dr. Neufeld. Hij is klinisch psycholoog uit Vancouver (Canada) en wereldbefaamd wegens zijn op hechting gebaseerde ontwikkelingspsychologie. Dr. Neufeld is auteur van het boek ‘Laat je kind niet los’, dat in 17 talen is uitgegeven. Ieder jaar reist hij onder andere door Europa om hier lezingen en presentaties over te geven en dit jaar is hij ook in Nederland! Dr. Neufeld is te gast bij Nieuw Gezin Nederland, stichting voor stiefgezinnen.

Voor wie is de lezing interessant?

  • Je bent een professional die met samengestelde gezinnen werkt. Je wilt graag meer weten over de invloed van hechting en de ontwikkelfases van kinderen in stiefgezinnen

Of

  • Je bent ouder in een samengesteld gezin. Je wilt graag op een positieve manier opvoeden en je hebt vragen over het opbouwen van een relatie met je stiefkinderen.

Dr. Neufeld zal in zijn lezing ingaan op vragen als: wat geeft een ouder invloed? Wat maakt dat een kind graag luistert? Hoe ontstaat verlegenheid en afstand ondanks vriendelijkheid en liefde? Wat maakt dat een kind dwars is als je het beste voor hebt? Hoe handhaaf je de orde zonder de relatie te schaden? Hoe bouw, onderhoud en herstel je de relatie met een kind?

Wat levert het jou op?

  • Meer inzicht in de zes stadia waarin een kind zich hecht en wat de gunstige voorwaarden daarvoor zijn.
  • Dr. Neufeld legt uit hoe verlegenheid en afstandelijkheid het gevolg zijn van de polariserende aard van hechting. Hij maakt het verband tussen relatie en weerstand duidelijk
  • Handvatten en oplossingen voor de problematiek die vanwege de ingewikkelde relatiestructuren van samengestelde gezinnen kunnen ontstaan
  • Twaalf richtlijnen voor opvoedingsdiscipline die niet nadelig is voor de relatie
  • Nieuwe inzichten gekoppeld aan eenvoudige interventies die voor iedere ouder toepasbaar zijn. Voor professionals geldt dat zij met deze inzichten ouders van samengestelde gezinnen beter kunnen begeleiden. Door de eenvoud en begrijpelijkheid van de interventies zijn deze relatief gemakkelijk toepasbaar in psycho-educatie.  

Belangrijke praktische informatie:

Zijn presentatie zal in het Engels worden gegeven.

Locatie: Inview Vergaderen Amersfoort, Stadsring 140, 3811 HS Amersfoort.

Tijd: 19.30 tot 21.30 uur. Vanaf 19.15 uur inloop met koffie en thee.

 

 

Aanmelding:

Helaas u kunt zich niet meer aanmelden omdat het aantal beschikbare plaatsen is bereikt.

Let op: Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

* Toewijzing geschiedt op volgorde van aanmelding en betaling. Middels uw aanmelding rekenen wij op uw komst. Bij annulering binnen 7 dagen voor aanvang is restitutie niet mogelijk.

Kosten: € 25,00 per persoon.

Wij verzoeken u na inschrijving het bedrag over te maken naar St. Stiefgezinnen Nederland NL18INGB0005931634 met vermelding: 24 oktober.

Ben je als professional lid van het Netwerk?

Voor netwerkleden van Nieuw Gezin Nederland is deze lezing vrij toegankelijk. Het is een cadeautje van Stichting Nieuw Gezin aan de netwerkleden.

Aanmelden kan tot 12 oktober.

Deze lezing is georganiseerd door Stichting Nieuw Gezin Nederland in samenwerking met  Het Neufeld Instituut Nederland.

                                                            logo-neufeldinstitute              logo-ngn

                                                    www. neufeldinstitute.org en www.nieuwgezin.info