Impressie van de Landelijke Stiefouderdag 2015

Stiefouderdag

“Ik mocht dagvoorzitter zijn tijdens de Landelijke Stiefouderdag en scenes schrijven waarna ik een openhartig gesprek voerde met de aanwezigen over de voor velen herkenbare situaties. Wat was het mooi en ontroerend, en de behoefte om te delen was groot. Echt een dag om vaak te organiseren. Want dat nieuwe gezinnen complex zijn, is bekend. Dat er allerlei steun beschikbaar is, misschien minder.“
Kim Coppes

Stiefouderdag 2015 foto 2

Ik doe alsof ze niet bestaat….

 “Ik kwam betrokken stiefvaders tegen die er in de workshop achter kwamen dat je in het gezin nog meer je mannetje kunt staan als je je laat steunen door andere mannen. Mannenkracht haal je nu eenmaal bij mannen.”
Ervin Molnar

Stiefouderdag 2015 foto 1

Tweede Landelijke Stiefouderdag: ontmoeting en inspiratie

“Eén van de deelnemers van mijn workshop Help! Mijn stiefkind pubert! zei na afloop tegen me: ‘Ik ben zo blij dat ik nu meer weet over het gedrag van pubers. Ik voelde me steeds buitengesloten. Dacht dat het aan mij lag. Nu ik weet dat dit gedrag bij deze fase hoort, kan ik er anders naar kijken en mezelf anders opstellen’.”
Nanda Engel

Stiefouderdag 2015 foto 3

Ik heb niets met jouw vriendin, pap!

“Ik vond het erg leuk om een bijdrage te mogen leveren aan de Landelijke Stiefouderdag en om mijn kennis over verbindend communiceren in samengestelde gezinnen met ouders en stiefouders te delen. Wat voor mij wederom werd bevestigd, is hoe complex het kan zijn om een samengesteld gezin te vormen. Dat werd al snel duidelijk in de leuke toneelstukjes en ook later in de workshops kwam dit naar voren. Wat is het toch bijzonder én fijn als mensen willen leren en ontdekken in de workshops, om het samengestelde gezin voor alle gezinsleden iets minder complex te maken!”

Janneke Appels

Stiefouderdag 2015 foto 5

Het is zo spannend…en ik doe het toch!

“De feedback van één van de deelnemers aan de dag was: ‘In de ochtend heb ik een workshop bijgewoond over juridische aspecten van Marjo Landsman en in de middag heb ik de dynamiek in een stiefgezin ervaren als ‘de zoon’ in een familie opstelling, heel mooi en integer begeleid door Susan van der Beek. Hoe snel duidelijk werd wat hier nodig was, was mooi om te voelen. Zeer de moeite waard, positieve en constructieve insteek, goed georganiseerd door NGN’.”
Susan van der Beek

Stiefouderdag 2015 foto 4

Dit is ons gezin en deze auto’s wil ik graag!