Nanda Poulisse stiefmoeder-gespreksgroepleider

Gespreksgroepleidster: Nanda Poulisse (www.gezinspraktijkgestel.nl)

Provincie Noord-Brabant (regio Den Bosch – Eindhoven)

Nanda PoulisseNanda Poulisse (1958) is orthopedagoge, aangesloten bij de NVO. Daarnaast is zij opgeleid in systemisch werken (familieopstellingen) en is zij gecertificeerd KIES-coach en Stiefplan-coach. In Gezinspraktijk Gestel in Sint-Michielsgestel coacht zij samengestelde gezinnen, waarbij zij zich bij voorkeur richt op de ouders, zodat die beter in staat zijn om zelf hun kinderen en stiefkinderen te begeleiden.

Nanda: “In 1996 kreeg ik een relatie met een man, die enkele jaren daarvoor zijn vrouw verloren was aan kanker. Daardoor werd ik de stiefmoeder van zijn drie kinderen. Omdat ik zelf ook op jonge leeftijd mijn moeder verloren was, en mijn vader al snel opnieuw trouwde, dacht ik dat ik wel wist hoe ik met deze situatie om moest gaan. Toch heb ik regelmatig gedacht: waar ben ik aan begonnen, ik heb dit zwaar onderschat. Gelukkig hebben we nog steeds een goede band met alle drie de kinderen en hun (voor een deel ook weer samengestelde) gezinnen. Ervaring genoeg dus”.

Informatievoorziening en ontmoeting

In vier groepsgesprekken bespreken we een aantal thema’s zoals ‘je plek innemen in het gezin’, ‘een band opbouwen met je stiefkinderen’, ‘opvoeding van andermans kinderen’, en ‘omgaan met ex-partners’. De thema’s worden in overleg vastgesteld. Uiteraard zitten we niet vast aan het thema. Er is ook ruimte voor het uitwisselen van andere ervaringen.

Na iedere bijeenkomst krijg je via de mail enkele aandachtspunten op papier.

Tijden: maandag, woensdag- of donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur of op vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur.

Plaats: Cederstraat 12, 5271JJ Sint-Michielsgestel

Prijs: €60,- voor vier keer (inclusief koffie/thee en iets lekkers).

Aantal deelnemers: minimaal vier, maximaal acht

Inschrijven kan via het inschrijfformulier onderaan de Stiefmoedergespreksgroepen pagina.