Stiefmoeder gespreksgroepen

Ervaringen uitwisselen? Stap in een gespreksgroep voor stiefmoeders

Het stiefmoederschap biedt veel uitdagingen. En niet iedereen in je vrienden- of familiekring begrijpt hoe het is en hoe het voelt om stiefmoeder te zijn. Vandaar dat er juist voor stiefmoeders telkens behoefte blijkt te zijn om ervaringen te delen.

ng_matroesjkas02Heb jij ook behoefte om samen met andere stiefmoeders ervaringen uit te wisselen? Dan kun je deelnemen aan een gespreksgroep van Nieuw Gezin Nederland. Er zijn gespreksgroepen in 12 locaties verspreid over het hele land en een groep die online actief is. Elke gespreksgroep wordt begeleid door een professional die zelf ook stiefmoeder is. Aan haar kun je al je vragen kwijt. Daarnaast kun je ervaringen uitwisselen met andere stiefmoeders. Verschillende thema’s komen aan bod, bijvoorbeeld loyaliteitsconflicten, autoriteit, schuldgevoelens, het proces van stiefgezinsvorming.

De “live” gespreksgroepen komen regelmatig, meestal op een vaste avond, bij elkaar (behalve de zomermaanden).

De  groepen zijn alleen toegankelijk voor stiefmoeders, dus niet voor partners. Zo kun je in een vertrouwelijke sfeer ervaringen uitwisselen, advies vragen en (indien nodig) je hart luchten.

Wil je een idee hebben bij wie je de gespreksgroep volgt? Kijk dan in het overzicht van de gespreksgroepleiders.

Inschrijven

Een gespreksgroep komt gedurende een beperkt aantal sessies bij elkaar. Vaak is dit voldoende om handvaten te krijgen om zelf verder te werken aan je situatie. Uit onze ervaring blijkt echter dat veel vrouwen graag langer deel uit willen maken van de gespreksgroep, dat kan dus ook.

Selecteer uit het overzicht van de stiefmoeder-gespreksgroepleiders de locatie van je keuze en vul onderstaand inschrijfformulier in.

Deelname bij een gespreksgroep

is je partner


De gespreksgroepleidsters reageren zo snel mogelijk, maar omdat onze stichting volledig door vrijwilligers wordt gerund, kan het voorkomen dat een reactie soms iets langer op zich laat wachten. Als jouw situatie voor jouw gevoel erg dringend is, vermeld dat dan bij de opmerkingen in het formulier. De gespreksgroepleidster zal dan extra haar best doen snel te reageren. Ook als je op een specifieke (latere) datum wilt starten, dan kun je dat aangeven of bespreken met de gespreksgroepleidster.

Mocht je vragen hebben over deelname aan een gespreksgroep, mail dan naar netwerk@nieuwgezin.info.

Betalingsvoorwaarden

Je betaalt het inschrijfgeld (de bedragen staan vermeld op de specifieke pagina’s) rechtstreeks aan de gespreksgroepleidster. Het inschrijfgeld dient vooraf, bij aanmelding, betaald te worden.

 Annuleringsvoorwaarden 

  • Annuleren kan tot uiterlijk 14 dagen voor de eerste bijeenkomst. Je moet je rechtstreeks bij de gespreksgroepleidster afmelden. Je krijgt het inschrijfgeld dan 100% retour.
  • Indien je niet verschijnt op de met de gespreksgroepleidster afgesproken (serie) gespreksavond(en) wordt geen restitutie verleend.