Activiteiten van de stichting

Wij hebben als Stichting Stiefgezinnen Nederland het doel om stiefgezinnen en iedereen die direct of indirect te maken heeft met nieuw samengestelde gezinnen, voorlichting en ondersteuning te bieden. Voor particulieren en professionals.

Wij doen dit door verschillende activiteiten en diensten aan te bieden:

 • Kwartaalblad “Nieuw Gezin”
  Wij geven elk kwartaal een mooi blad uit, vol informatie over het leven binnen het nieuwe gezin. Hierin komen deskundigen aan het woord, zoals pedagogen, psychologen en stiefgezintherapeuten en ervaringsdeskundigen met verhalen en ervaringen uit het leven binnen een nieuw gezin. Naast deze informatie staan er een vast aantal columns, boekrecensies, nieuwsfeiten en wetenswaardigheden en belangrijke adressen in. Lees meer
 • Website www. nieuwgezin.info
  Via onze website bieden wij een platform voor contact en informatie. Op de site veel inhoudelijke informatie en nuttige adressen en contactpersonen, en ook informatie over al onze activiteiten. Daarnaast is er een blogpagina met actuele columns en verhalen, nieuwsfeiten en een prikbord voor iedereen die oproepen wil plaatsen
 • Regionale gespreksgroepen
  Onze contactpersonen in verschillende regio’s van het land verzorgen regionale informatieavonden en gespreksgroepen. De opzet van de gespreksgroepen verandert per 2013. Meer informatie vind je onder Nog meer -professionele begeleiding.
 • Wij organiseren bijeenkomsten, lezingen, trainingen en evenementen, zoals de landelijke dag voor het nieuwe gezin.
 • Wij nemen via pers en media, bijeenkomsten en evenementen deel aan de maatschappelijke discussie over stiefgezinnen, nieuw samengestelde gezinnen en “stiefproblemem”.