Prikbord

prikbord_610

Heb je een oproep of een mededeling? Plaats hier ook je eigen prikbord bericht. Het venster waarin je je bericht kunt plaatsen vind je onderaan de pagina.

Een mailadres achterlaten is verplicht, maar verschijnt niet op het prikbord, tenzij je zelf mailadres en/of website in de tekst zet. Wij kunnen ook (naar wens en na overleg) mailadressen doorgeven.

Comments

 1. Carlijn

  Hoi! Ik ben Carlijn, 26jr en ik heb sinds september ’14 een relatie met een weduwnaar met een dochtertje van 3jr. Soms gaat het heel goed, maar er zijn ook momenten dat ik het erg pittig vind, met name het zijn van een vriendin van een vader (de moederrol vervullen gaat prima) Graag zou ik in contact komen met iemand die ook een relatie heeft met een weduwnaar, zodat we kunnen sparren, tips uitwisselen en af en toe samen kunnen worstelen met lastige situaties!

  Liefs,
  Carlijn

  • Lin

   Hoi Carlijn.

   Ik ben sinds 2013 partner van een gescheiden man met een zoon (niet helemaal vergelijkbaar met jouw situatie). Ook bij ons zijn er momenten dat het goed gaat maar ook echt momenten dat het gewoon niet goed gaat. Ook ik “worstel” wel eens met lastige situatie en vindt het fijn om samen met iemand te kunnen sparren en adviezen/tips uitwisselen.

   Liefs,
   Linda

 2. Gaëlle

  Lieve mensen,

  Ik ben Gaëlle Vandierendounck, master Handelswetenschappen. Voor mijn thesis over nieuw samengestelde gezinnen ben ik nog op zoek naar meer dan 400 respondenten die mijn enquête willen invullen tegen het eind van deze maand (maart 2015)

  Ik zoek: ouders in nieuw samengestelde gezinnen, hoe de samenstelling van het gezin is maakt niet uit.
  Een nieuw samengesteld gezin is een gezin waarbij er minstens 1 kind is uit een vorige relatie van minstens één van de partners.

  De enquête duurt slechts 4-5 minuutjes en kan anoniem ingevuld worden.
  https://ugenthabe.az1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_ePBG2kSzxgb83xr

  Nederlandse plusouders kunnen eventueel de postcode 8400 gebruiken.

  Indien jullie nog andere nieuw samengestelde gezinnen kennen, stuur gerust mijn link door.

 3. Bianca

  Wie o wie ervaart net als mij de volgende strubbelingen van een samengesteld gezin, waarbij in mijn geval mijn partner twee kinderen heeft.
  Hoe bewaar ik mijn grenzen en hoe kom ik uit de rol waarin ik nu geduwd wordt waarin ik merendeels zorg voor zijn kinderen? Ik ben nu in de moederrol terecht gekomen terwijl ik zelf heel bewust geen kinderen heb…
  Ik ben dol op kinderen maar de zorg wil ik niet, nu drukken de kinderen en partner mij in die rol en gaat manlief van alles doen en ‘moet’ ik voor 1 of beide kinderen zorgen.
  Ik heb een drukke baan en mijn man werkt in ploegen, de kinderen zijn op zijn vrije dagen bij ons wat betekent dat ik nooit een dag vrij ben samen met hem zonder kinderen. Nu lossen we dat soms op door ze naar opa en oma te brengen maar tijd voor mijzelf als ik vrij ben is er nagenoeg niet meer. Vanaf ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat willen ze iets van mij. Gevolg is dat ik geen rust in mijn eigen huis heb als ze er zijn. Hoe ga ik hier mee om?

  • Paula

   Ha Bianca,
   Ik zit in precies dezelfde situatie. Ben gek op mijn partner maar om vrije tijd met hem samen te hebben moet ik voor de kinderen zorgen zodat hij kan werken. Alleen dan ontstaat er vrije tijd om samen te besteden. Ik ervaar het regelmatig als een ‘offer’ wat ik moet doen om tijd met hem te krijgen.
   Ik heb het antwoord niet over hoe je ermee om moet gaan maar kom wel graag met je in contact :).
   Groetjes,
   Paula

 4. Oproep: welke ouders delen hun verhaal over het verbroken contact met hun kind?

  Voor het boek dat ik schrijf, ‘Verbroken contact tussen ouders en kind – ervaringsverhalen en tips van deskundigen’ ben ik nog op zoek naar ouders die willen meewerken aan een interview en hun verhaal met mij willen delen.

  Het boek is vooral bedoeld om lotgenoten herkenning en houvast te bieden. Veel mensen voelen zich erg alleen staan en ervaren dit onderwerp als een taboe. Het is dan fijn om verhalen van anderen te lezen, die in eenzelfde situatie zaten of nog zitten. En wie weet kan het verhaal van een ander of een advies van een deskundige een aantal lezers verder helpen. De basis van het boek zal worden gevormd door 10-12 interviews (met zowel ouders als kinderen, maar niet ouders en kinderen van elkaar). Persoonlijke, eerlijke interviews, waarin het niet gaat om schuldigen aanwijzen of met modder gooien, maar om je verhaal doen zoals jij dat hebt ervaren. Daarnaast wil ik graag tips van een aantal deskundigen toevoegen.

  Zonder mensen die hun verhaal durven te doen, kan ik dit boek niet schrijven. Bent u ouder van een volwassen kind met wie u geen contact meer hebt of lange tijd geen contact meer hebt gehad en wilt u met uw verhaal bijdragen aan het boek? Stuur dan een mail aan anita@tekstissimo.nl of bel mij voor meer informatie (06-30370036).

  Anita Drost

  • Hoi Anita,

   Ik zie dat je ook tips van deskundigen zoekt. Ga eens praten met een contextueel hulpverlener. Die heeft hier zeker veel zinvols over te zeggen. Ik ben me momenteel aan het scholen op dit vlak, en ben onder de indruk van wat het met iemands leven doet als hij of zij het contact met zijn ouders (en verdere familie) verbreekt.

   Groet, Nanda

 5. OP woensdag 4 maart lezing voor eenouder- en samengestelde gezinnen in de sfeervolle minibibliotheek aan de Rulstraat 42 in Oosterhout NB, met als titel ‘ het kind van de rekening’. De lezing wordt gegeven door Drs Diny van Gils, psycholoog en ervaringsdeskundige. Aanvang 19.30. Toegang gratis er wordt een vrijwillige kleine bijdrage gevraagd voor koffie en thee. Aanmelden is niet verplicht wel wenselijk.

 6. Cynthia

  Dag,
  Ik ben sinds anderhalf jaar stiefmoeder van twee jonge kinderen. Het gaat goed, maar ik vind het niet altijd even makkelijk: omgaan met de emoties van de kinderen, de ex-partner, mijn eigen partner. Dat soort dingen. Ik zou het prettig vinden om daarover te kunnen delen en te kunnen leren, in bijvoorbeeld een praatgroep. Het liefst in de provincie Groningen/noord Drenthe. Weet iemand waar ik terecht kan?
  Groet, Cynthia

  • Hoi Cynthia,

   Jammer dat je zo ver weg woont. Ik bied gespreksgroepen en andere vormen van begeleiding in de buurt van den Bosch. Maar volgens mij zou je terecht kunnen bij latitudeopleidingen in Groningen. Ik heb gehoord dat die heel goed zijn. Ze staan vermeld onder
   het kopje Nog meer, Professioneel netwerk op deze site.
   Als je begeleiding per telefoon of e-mail zou willen, kun je ook wel bij mij terecht.
   In elk geval veel succes met je zoektocht. Hartelijke groet, Nanda

  • Nanik

   Hoi Chynthia,

   Ben sinds 2 jaar ‘stiefmoeder’, en herken alles wat je schrijft. Ook ik ben op zoek naar een plek/iemand met wie ik mijn ervaringen kan delen. Ik woon in Groningen. (Stad)

   Groeten,
   Nanik

 7. Joan

  Voor een portrettenserie in een groot vrouwenblad, ben ik op zoek naar een vrouw die bewust of onbewust kinderloos was, maar dankzij de liefde toch nog bonusmoeder werd. Wil jij vertellen over jouw goede band met de stiefkinderen en welke rol ze spelen in jouw leven? Er komt een hele mooie foto van jou (alleen) bij.

 8. Wij zijn van de documentaireproducent Een van de jongens. Op dit moment doen wij research voor een jeugddocumentaire over samengestelde gezinnen. Met deze jeugdfilm voor de NCRV willen we een inkijkje geven in het dagelijks leven van een jongen of meisje in een samengesteld gezin.

  Voor deze film zijn we opzoek naar jongens en meisjes tussen de 10 en 12 jaar oud, die samenwonen met hun eigen ouder, een stiefouder en stiefbroertjes of -zusjes. Ken jij zo iemand? Dan komen wij graag met hem/haar in contact om zijn/haar verhaal te horen. Er wordt dan (nog) niet gefilmd hoor!

  Een van de jongens is een bedrijf dat eerder Villa Achterwerk-series over bijzondere (vakantie)vriendschappen tussen kinderen maakte: Wij zijn vrienden en Ik zag je in de zomer. Op http://www.eenvandejongens.nl zijn ook alle andere projecten te zien.

  Contact
  Wil jij jouw verhaal vertellen? Of meer informatie?
  Dan kun je mailen naar susanne@eenvandejongens.nl of bellen: 020-894 36 28.

 9. Sarah

  Hallo allemaal,

  Heeft iemand nog het boek `Bonusmoeder` van Nicolien Brzesowsky voor mij te koop? ISBN10 9047201361
  Het is namelijk uitverkocht en kan het nergens op internet vinden waar het te koop is.

  Groetjes Sarah

  • Ingrid

   Dag Sarah,
   Ik heb het boek, maar moet er even naar zoeken. Dan zal ik ook het isbn nr checken. Heb je het inmiddels al via een ander gevonden?

   Groet, ingrid

 10. Lobke Rooswinkel

  Mijn naam is Lobke en mijn achtergrond juf, orthopedagoog en communicatietrainer.
  Momenteel ontwikkel ik een trainingsaanbod voor ouders en kinderen uit nieuwe gezinnen. Belangrijk onderdeel hiervan is een doelgroeponderzoek. Graag wil ik enkele vragen stellen aan ouders van een nieuw gezin (stiefouder, co-ouder e.d.)

  Wie wil me een kijkje geven in zijn/haar vreugd, zorgen en gedachten zoals die horen bij het nieuwe gezin? Neem dan contact met me op via lobke.anna@gmail.com

  Groetjes!
  Lobke

 11. Patricia Heije

  Het tijdschrift Libelle is op zoek naar vrouwen (35-55 jaar) die een samengesteld gezin hebben en daarover in Libelle willen vertellen! Daarnaast willen we graag een mooie foto maken met het hele gezin. Ben jij of ken jij zo’n vrouw? Neem dan contact op via elselien.vandieren@sanoma.com.

 12. Beste bestuursleden van NGN,

  Bij deze wil ik jullie nogmaals feliciteren met het 25-jarig jubileum van de Stichting Nieuw Gezin. Afgelopen vrijdag was ik op jullie congres. De dag was interessant, inspirerend, ontroerend, leerzaam, helend en gezellig tegelijk. Grote complimenten hoe jullie dit samen hebben neergezet! Ik kijk nu al uit naar jullie volgende activiteit.

  Hartelijke groeten van Mariska Matakupan-Jansen

 13. yuri

  Ik gescheiden vader van 2 zoons (8 en 5 jaar) heb een nieuwe relatie met een vrouw met ook 2 zoons (4 en 6 jaar)
  Mijn kinderen zijn door een goede regeling ongeveer 50% van de tijd bij mij, kinderen van mijn vriendin zien hun vader ongeveer eens in de 8 weken doordat deze in het buitenland woont
  Dit brengt de oudste van vriendin in problemen, hij houdt heel veel van z’n vader en mist hem ook erg, zeker als hij weer eens in Nederland is geweest
  Contact met mij is ook heel goed en dit maakt het voor hem zo moeilijk, hij denkt dat hij moet kiezen voor de een of de ander en vertoont daardoor vaak vervelend gedrag, schreeuwen, niet luisteren, erg dwars
  Hoe moet ik daar als “stiefvader” mee omgaan?

  Yuri

  • Mark Veermans, bestuurslid NGN

   dag Yuri,
   Advies geven naar aanleiding van een vraag met korte beschrijving zoals jij hebt gesteld brengt altijd het risico mee dat het onvoldoende recht doet aan de complexiteit van je situatie. Toch een advies van mijn kant.
   Ik vind het mooi hoe je beschrijft hoe je stiefzoon veel van zijn vader houdt en hem mist. Hem daarin bevestigen en erkennen kan waardevol zijn voor je stiefzoon. Dat is in eerste instantie een taak voor zijn vader en moeder. Als je daarin ook een bijdrage kan leveren kan dat helpen.
   Dat het contact tussen jouw stiefzoon en jou goed is lijkt me eerder behulpzaam dan dat het moeilijkheden veroorzaakt. Als t contact met jou slecht zou zijn lijkt het loyaliteistconflict misschien minder groot, maar wordt het leven er voor hem niet veiliger op, zeker niet als jij en je partner ook (gaan) samenwonen. Voor kinderen van jonge leeftijd werkt het niet altijd even goed om met woorden uit te leggen wat je intenties zijn. Als kinderen hun ouders en stiefouders samen zien dan lezen ze (vaak onbewust) aan het gedrag van de volwassenen af hoe het in elkaar zit. Op momenten dat je stiefzoon jou en hun vader samen ziet kun je in gedrag een aantal dingen laten merken; 1. dat jullie geen concurrenten zijn, 2. dat jij accepteert dat de relatie tussen vader en zoon voorgaat op en belangrijker is dan die tussen stiefvader en stiefzoon en 3. dat je als stiefvader blij bent om te zien dat de relatie tussen zoon en vader goed is. Dus ook al zou het zo zijn dat vader niet goed omgaat met het gemis en de emoties van zijn zoon, dan nog respecteer je zijn wijze van vader zijn en stap je niet in de valkuil van beter weten hoe het moet.
   Ik heb zelf als stiefvader destijds me ingezet een goede relatie op te bouwen met de vader van mijn stiefzoons. Dat heeft meegeholpen dat ook hij op de overdracht momenten kon laten merken dat hij het fijn vond dat zijn jongens ook een goede band met mij opbouwden. Of die mogelijkheid er bij jou ook inzit weet ik uiteraard niet. Ik wens je sterkte met je vraag. Het feit dat je hem stelt geeft mij de indruk dat je je bewust bent dat jij als nieuwe volwassene in het leven van je stiefzoon ook een verantwoordelijkheid hebt in deze voor hem lastige situatie.
   Dat lijkt me waardevol voor je partner en haar zoon.

   met groet,
   Mark

 14. Aangeboden: 5 coachingssessies bij het opzetten van een stiefplan tegen onkostenvergoeding (reiskosten & materialen) in de regio Zutphen-Apeldoorn-Deventer-Arnhem-Doetinchem.

  Aanbod geldt tot eind november 2013, voor 2 gezinnen t.b.v. de praktijkopdracht van de opleiding tot stiefplancoach.
  Samen zetten we voor jullie gezin een stiefplan op of pakken we afzonderlijke problemen aan.

  Meer informatie?
  Bel gerust met Ingrid Kuipers, 06-1828 7234 of mail naar iskacoaching@gmail.com.

  Hartelijke groet,
  Ingrid Kuipers

 15. Yvonne Grunuveld stiefoudercoach en familiemediator

  GEZOCHT !
  Voor mijn opleiding tot stiefplancoach ben ik voor mijn praktijkopdracht op zoek naar een stiefgezin.
  Wil je samen met mij werken aan een probleem waar jullie in je samengestelde gezin tegenaan lopen?
  Neem contact op met mij via info@yvonnegrunuveld.nl
  Je kunt me bellen met vragen op 010-4145684 of 06-36181770

 16. Talpa Producties

  Voor het nieuwe televisieprogramma, De Leukste Families van Nederland, is Talpa op zoek naar leuke en enthousiaste gezinnen.
  Dagelijks volgens we drie totaal verschillende gezinnen tijdens hun dagelijkse bezigheden. Het programma is documentair van karakter en ‘feel-good’.
  We zijn op zoek naar een leuk en bijzonder samengesteld gezin, ken je of heb je zo’n gezin? Mail dan voor meer informatie naar: abelger@talpa.tv

 17. Roel

  De 2+2 kinderen uit ons samengesteld gezin zijn volwassen en wonen niet meer thuis. De “tropenjaren” hebben we goed achter ons kunnen laten!
  Toch levert het samengestelde gezin ons nu een nieuwe vraag op m.b.t. testamenten.
  Onze situatie:
  – de ene ouder heeft beduidend meer bezittingen dan de andere
  – wij willen graag een testament op langstlevende.
  Normaal gesproken gaat de hele erfenis naar de 2 kinderen van de langstlevende nadat langstlevende is overleden; de andere 2 kinderen krijgen niets.
  Natuurlijk kan de langstlevende het later in zijn/haar testament opnemen maar wij zouden NU willen regelen dat de erfenis later verdeeld wordt over de 2+2 kinderen in de huidige verhouding van de bezittingen. Volgens onze notaris gaat dat niet want “je kunt niet over je graf heen regeren”.
  Is er iemand die ideeën of tips heeft?

  • Helene Faasen

   Beste Roel,

   Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat je nu eens wel over je graf heen regeert, namelijk via een testament met een zogenaamde tweetrapsmaking. De partner die het eerste sterft laat de bezittingen na aan de langstlevende andere partner onder de verplichting om datgene wat over na overlijden uit te keren aan kinderen van de als eerste partner. Uiteraard kun je in het testament dan nog de nodige nuances aanbrengen, maar dat is de hoofdlijn. Ga met die insteek gewoon nog eens een gesprek met een notaris aan.
   Veel succes!

   Hélène Faasen

 18. RTL

  Voor een proefuitzending van een nieuw televisie programma voor RTL 4 ben ik op zoek naar samengestelde gezinnen waar zich problemen voordoen. Bijvoorbeeld: de kinderen van de één accepteren de nieuwe partner niet of er is een probleemkind dat alle aandacht opeist of de opvoeding strookt niet met elkaar etc. Kortom er is frictie in het nieuwe gezin wat ervoor zorgt dat de partners gaan twijfelen of zij de juiste beslissing hebben genomen. Ik zoek een gezin dat graag hulp zou willen en openstaat voor de spirituele invalshoek in het zoeken naar een oplossing. Mocht je interesse hebben of meer informatie willen mail dan naar aanmelden@rtl.nl

 19. Nieuwe themabijeenkomst: Samengestelde gezinnen

  Bijeenkomst voor (startende) samengestelde gezinnen op donderdagavond 22 augustus in Amersfoort.

  Als je na je scheiding opnieuw verliefd wordt is dat natuurlijk heel erg fijn. Als je nieuwe lief al kinderen heeft of je hebt zelf kinderen, dan is het complexer dan wanneer je alleen maar rekening hoeft te houden met elkaar. Wil je niet in de valkuilen van het samengestelde gezin stappen (60% van de tweede relaties mislukt), laat je dan goed informeren.
  Op deze bijeenkomst krijg je informatie over de dynamiek van het samengestelde gezin en ontvang je tips over hoe je de basis van jullie samengestelde gezin kunt versterken of ongewenste patronen kunt doorbreken. Dit doen we op basis van het zgn. Stiefouderschapsplan. Een nieuwe praktische methodiek die je helpt om van je samengestelde gezin een succes te maken.

  En uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen over jouw specifieke situatie en ervaringen te delen.

  De bijeenkomst is bedoeld voor ouders en stiefouders in (startende) samengestelde gezinnen.

  Donderdagavond 22 augustus in Amersfoort (19.30 – 21.30).
  Informatie en aanmelden: femke@decoachzaak.nl. Kleine groep (max 12).
  Bijdrage: € 10,- pp of € 15,- per stel.

  Hartelijke groet,
  Femke Wessels – Stiefplan Coach – Amersfoort
  http://www.decoachzaak.nl

 20. Gratis e-book voor nieuwe gezinnen ‘Op vakantie met je nieuwe gezin’

  Leusden/Bemmel, 1 juli 2013 – Vanaf maandag 1 juli is op de websites van Skaja Coaching en Cras Coaching het gratis e-book ‘Op vakantie met je nieuwe gezin’ te downloaden. Dit e-book geeft handvatten, tips en achtergrondinformatie voor nieuw samengestelde gezinnen (stiefgezinnen) die met het hele gezin op vakantie gaan. Want voor nieuwe gezinnen kan de vakantieperiode een enorme uitdaging zijn.

  Het boek beschrijft in vier hoofdstukken de voordelen van het vakantie vieren met je nieuwe gezin, geeft een stevige reality check en geeft inzicht waarom het vaak fout loopt tijdens de gezamenlijke gezinsvakantie. Daarnaast geeft het tips voor een ontspannen vakantie en een overzicht van relevante boeken en websites. Als bonus biedt het e-book twee praktische tools: een corveelijst en een bedankkaartje. Het boek is gratis te verkrijgen door je e-mailadres achter te laten op de site van een van de auteurs.

  Over de auteurs
  Angelique Cras en Mariska Matakupan-Jansen zijn beide gespecialiseerd in het begeleiden van stiefouders en nieuwe gezinnen. Zij mogen zich als één van de eersten in Nederland ook gecertificeerd Stiefplan coach noemen. Angelique is daarnaast momenteel kringbestuurslid van de Stichting Nieuw Gezin Nederland en per 1 september kernbestuurslid. Kijk voor meer informatie op http://www.crascoaching.nl. Mariska is daarnaast ook trainer van diverse cursussen en geeft regelmatig lezingen over verschillende aspecten van nieuw samengestelde gezinnen. Meer informatie is te vinden op http://www.skajacoaching.nl.

 21. Hebben jullie een samengesteld gezin en zorgt de naderende zomervakantie voor spanning i.p.v. ontspanning?

  Dat komt bij heel veel samengestelde gezinnen voor, en is zo jammer want je hebt je energie hard nodig. Maak toch iets moois van die zomervakantie – hoe?

  – Kom met je partner voor een goed gesprek naar familie-zaken.nl: structureren, ruimte voor elkaar en je emoties, goede afspraken maken.
  – Kom naar de stiefmoederworkshop op maandag 24 juni in Deventer

  Meer info via info@familie-zaken.nl

 22. Mijn man (vrouw) heeft een kind. En dat heeft zoveel invloed op onze relatie… Help!

  Is jullie liefde sterk, maar is het niet meer zo gezellig en vragen jullie je af op je op de goede weg bent samen?

  De praktische onvoorspelbaarheid en vele emoties van een samengesteld gezin kan zo veel ruis op de lijn veroorzaken, dat je elkaar kwijt lijkt te raken. En dat zorgt voor een gevoel van paniek en verdriet. Dát was niet de bedoeling,en zo hoeft het ook niet te gaan.

  In mijn praktijk in Deventer begeleid ik partners met een samengesteld gezin om elkaar weer te vinden en hun basis te verstevigen. We kijken wat jullie nodig hebben om je thuis te voelen in je eigen huis én we hebben oog voor de kinderen.

  Vaak zijn 4 of 5 gesprekken al voldoende om weer rust in huis te krijgen en te (leren) genieten van wat wél goed gaat.

  Wil je dit ook, en ben je benieuwd of dit iets voor jullie is?
  Een afspraak voor een (gratis) kennismakingsgesprek is altijd op korte termijn mogelijk!

  Mail voor meer informatie naar info@familie-zaken.nl

 23. Blesing

  Gezocht:

  Voor mijn eindonderzoek en scriptie van de opleiding SPH ben ik op zoek naar enkele stiefvaders die als respondent mee willen werken aan een interview. Er zal gevraagd worden naar de beleving en ervaringen van de stiefvader omtrent het stiefouderschap. De voorkeur gaat uit naar stiefvaders met minimaal 1 stiefkind in het basisonderwijs. Voor meer informatie en/of vragen kunt u mailen naar: jormisty@live.nl

  Met vriendelijke groet,
  Jorien Blesing

 24. Patricia

  Start gespreksgroep voor ouders van samengestelde gezinnen!

  Vanaf augustus 2013 gaat bij Stiefgoed (Rijen Noord Brabant)de eerste stiefouder-gespreksgroep van start. Dit zijn bijeenkomsten die 1 keer per kwartaal worden gehouden en waar je bij aan kunt sluiten als je behoefte hebt aan het uitwisseling van ervaringen en het krijgen van tips.

  Iedere bijeenkomst zal in het teken staan van één thema die door Stiefgoed wordt ingebracht én een vrije ronde, waar je vragen en tips, los van het thema, kwijt kunt.

  Wij komen bij elkaar in het huiskamer van Stiefgoed, onder het genot van koffie en thee. Er zal een ochtend en een avond groep starten, zodat je kunt aansluiten op een moment wat je uitkomt.

  Je kunt je aanmelden via de website http://www.stiefgoed.nl of 06-20401028

 25. Harmonie voor samengestelde gezinnen op 15 en 16 juni

  Beleef meer plezier in je nieuwe gezin.
  Vanuit een open en nieuwsgierige houding onderzoek je in deze workshop jouw mogelijkheden.

  Een intensieve tweedaagse voor ouders en stiefouders van gezinnen met kinderen uit een vorige relatie. Een samengesteld gezin is niet altijd eenvoudig maar zit wel vol kansen en mogelijkheden.

  Met Saskia Niessink en Orana Houben, beiden ervaringsdeskundigen en trainers, onderzoek je in een afwisselend programma hoe jij meer balans schept in je nieuwe gezin. Saskia is als één van de eersten opgeleid tot Stiefplan-Coach in Nederland. http://www.klavertjevierzutphen.nl
  De specialisatie van Orana is het werken met familieopstellingen. http://www.krachtleven.com

 26. Dinsdagavond 23 april a.s.: workshop voor stiefmoeders in Deventer!

  Met informatie, tips, ervaringen uitwisselen en verse appeltaart. Natuurlijk krijg je een gesigneerd exemplaar van mijn stiefmoederboek “Mijn man heeft een kind” mee naar huis!

  Het is een try out workshop, in een klein gezelschap voor een aantrekkelijke prijs.

  Meer info of aanmelden? Kijk op http://www.familie-zaken.nl, onder “workshops”. Welkom!

 27. GEZOCHT:
  Voor de opleiding tot stiefplancoach zoek ik voor de praktijkopdracht een STIEFGEZIN.
  Wil jij samen met mij werken aan een probleem waar jullie in je nieuwe gezin tegenaaan lopen?
  Neem dan contact met mij op : sankofa@gezinscoach.com.
  Je kunt voor informatie over mij mijn website bekijken: http://www.gezinscoach.com

  Neem gerust contact op (Telnr. 0334729278 / 0622598814) als je vragen hebt of meer informatie wilt.

  Hartetelijke groet,
  Joke Bakker

 28. K de Mos

  Wat een fijne site is dit! Ik mis alleen een forum. Zou het wel fijn vinden om in contact te komen met nieuwe gezinnen! Ik heb me in ieder geval wel aangemeld voor een bijeenkomst. Jammer dat ik nu pas de landelijke dag zie.
  Hebben meer mensen hier behoefte aan? Of weten mensen waar ik een goed forum kan vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.