Prikbord

prikbord_610

Heb je een oproep of een mededeling? Plaats hier ook je eigen prikbord bericht. Het venster waarin je je bericht kunt plaatsen vind je onderaan de pagina.

Een mailadres achterlaten is verplicht, maar verschijnt niet op het prikbord, tenzij je zelf mailadres en/of website in de tekst zet. Wij kunnen ook (naar wens en na overleg) mailadressen doorgeven.

Comments

 1. Mijn vraag is of er meer vrouwen zijn die gescheiden zijn en zelf geen kinderen hebben maar wel een partner hebben die 1 of meerdere kinderen heeft en het moeilijk hebben door ineens als stiefmoeder gebommerdeerd te worden terwijl jezelf geen moeder bent en ook nooit bent geweest.
  Ook dat is niet makkelijk.
  Ben benieuwd.
  Vriendelijke groet Deborah

 2. Villa Achterwerk is op zoek naar kinderen uit samengesteld gezin!

  Voor de serie ‘Wij Zijn Vrienden’ over bijzondere vriendschappen (onderdeel van Van Hier Tot Tokio op de zondagochtend Nederland 3) zijn we op zoek naar kinderen tussen de 10 en 12 die goede vrienden zijn geworden doordat ze in een samengesteld gezin wonen.
  Meer weten of zien over de serie, kijk dan op http://eenvandejongens.nl/project/wijzijnvrienden
  Ideeën? Mail dan zo snel mogelijk naar hasse@eenvandejongens.nl

 3. Mijn naam is Daniëlle Huijs en ik ben eigenaar van Zijzelf, een coachings- en trainingsbureau specifiek voor vrouwen. Ik geef trainingen aan vrouwen die er voor zorgen dat zij binnen 6 weken weer grip op hun leven krijgen. De training bestaat uit 6 bijeenkomsten op de woensdag- of zaterdagochtend, één gratis coachingsgesprek en één specifiek voor jou samengestelde bloesemremedie, ter ondersteuning van je proces. De laatste trainingsdag sluiten we af met het maken van een visionboard. Meer informatie is te verkrijgen via de website http://www.zijzelf.nl of via tel. 06-19218244 of danielle@zijzelf.nl.

 4. Ben je verliefd geworden op een man met kinderen en gaan jullie serieuze plannen maken samen? Bereid je goed voor op wat komen gaat: praktisch, juridisch en emotioneel. In mijn praktijk Familie-Zaken begeleid ik partners die hun samengestelde gezin een goede start willen geven én partners die er achter komen dat ze dat alsnog willen doen.
  Hoe? We maken een stiefouderschapsplan, bespreken de keuze tussen samenwonen of trouwen en leggen een stevig fundament onder jullie nieuwe toekomst samen. Ik ben ook trouwambtenaar, dus voor een (aansluitend) mooie huwelijksvoltrekking, mét aandacht voor de kinderen, ben je bij mij aan het goede adres.
  Wil je meer weten? Kijk op http://www.familie-zaken.nl. Een mailtje naar info@familie.zaken.nl of een telefoontje naar 06-42170211 kan ook. Van harte welkom!

 5. Door Hooijer gaat in 2013 van start met een KIJK-groep voor (stief)moeders. KIJK, staat voor Kom In Je Kracht. Het zijn telkens blokken van vier avonden waarin betrokkenheid, openheid, humor, creativiteit, speelsheid, vertrouwen, steun en aandacht een grote rol spelen. Niet alleen praten, maar vooral doen! Voor meer informatie kun je contact met haar opnemen via info@neshipae.nl of via haar website http://www.neshipae.nl

 6. Beste bonusouders,
  Stel je bent een stiefouder en je komt er even niet meer uit. De stress en het gepieker over je partner, je stiefkinderen of je ex word je te veel. Of hoe je /werk/sociale contacten/ huishouden moet combineren. En wie was je zelf eigenlijk ook al weer…? Familycounselling kan een oplossing voor je zijn!

  Ik heb een praktijk aan huis in Arnhem voor individuele sessies. e-Counselling is ook een optie. Vanuit huis, wanneer je zelf tijd hebt en tegen een scherpe prijs.

  Mijn sterke kanten als counsellor? Ik ben ervaringsdeskundige en heb zelf een stiefdochter en twee eigen dochters. Ik sta voor je klaar zonder te oordelen. Ik ben vriendelijk en sta positief in het leven! Kijk eens op http://www.familycounselling.nl

  Hartelijke groet, Annette van der Maarel-Familycounselling

 7. Heeft u niks te vertellen over de kinderen van uw partner?
  Voelt u zich niet thuis in uw eigen huis als de kinderen van uw partner er zijn?
  Ziet u op tegen de weekends dat de kinderen van uw partner weer komen?

  Interpunctie Veghel biedt hulp op maat. Meestal gedeeltel. vergoeding bij aanvull. verz.

 8. Danielle Verburg

  Dag allemaal.
  Na een scheiding heb ik mijn geluk weer gevonden bij een lieve man. Samen vormen wij nu een samengesteld gezin…ieder neemt twee kids mee. (leeftijd 6-12 jaar) Gaat wel redelijk goed, maar uiteraard niet zonder slag of stoot. Ik zou graag in contact komen met andere moeders van een samengesteld gezin, om samen te kunnen praten en ‘delen’. ik woon in midden Nederland.

  • Paulien

   Hi Danielle,
   Mijn partner ‘nam 2 kinderen mee’ in onze relatie. Dat is 4 jaar geleden, ze zijn nu 8 en 9. Samen hebben we ook 2 kids, 1,5 en 3 jaar oud. In plaats van dat het makkelijker wordt, vind ik het juist steeds moeilijker worden. Ik zou graag eens ervaringen en tips uitwisselen!

   • R. van Groesen

    Hoi Paulien,

    Ook ik ben op zoek naar mensen met wie ik ervaringen kan wisselen en we wellicht elkaar handvatten kunnen geven hoe met bepaalde situaties om te gaan.

    Mvg, Renate

   • Heleen

    Hoi Paulien,
    Herkenbaar! Mijn man nam ook 2 kids mee (nu 9 en 11) en samen hebben we ook twee kinderen (2,5 en 1,5 jaar). Ook ik vind het eigenlijk alleen maar lastiger worden ipv eenvoudiger….
    Zin om ervaringen uit te wisselen?
    Groeten, Heleen

  • ikkiemikkie

   Hoi, ik heb na 2,5 jaar gescheiden te zijn (co-ouderschap) een nieuwe vlam. Nu na een half jaar staan wij op het punt om onze gezinnen langzaamaan samen te gaan voegen, stapje voor stapje met als doel in de zomervakantie te verhuizen naar zijn huis. Ik met mijn twee jongens van 7 en net 9 (beiden ASS, Aspergers) en hij heeft zelf ook twee jongens van 6,5 en net 9 (oudtse met PDD_NOS en ADHD). We hebben beiden co-ouderschap dus ook een paar dagen samen zonder kinderen. Ik verhuis van gemeente waar mijn ex (ook een Asperger) niet bepaald vrolijk van wordt. Ik kom ook graag in contact met anderen in een soortgelijke situatie.

 9. Met blijdschap geven we kennis van de geboorte van MeM voor jou. MeM voor jou is er voor bijzondere moeders en hun partners. Ons motto: anders moederen is leuk!! We zijn werkzaam in de regio Haarlem- Alkmaar. Naast individuele gesprekken starten we in februari met een preventie cursus ; “Houd me vast”. Houd me vast helpt om als een sterk koppel aan het roer te staan van een bijzonder gezin. Bij voldoende deelnemers is het starten van een lotgenotengroep ook mogelijk.
  Stuur ons voor meer info een mail.

 10. Met blijdschap geven we kennis van de geboorte van MEM voor jou!
  We zijn werkzaam in de regio Haarlem – Alkmaar en richten ons op bijzondere moeders en hun partners. In Februari starten we met een preventieve cursus voor partners dat heet Houd me Vast en is geïntroduceerd door EFT Nederland. Ons motto: anders moederen is leuk!! Ook kun je voor individuele gesprekken bij ons terecht is het mogelijk om bij voldoende deelnemers een lotgenotengroep te starten. Check onze website en neem contact met ons op voor vragen.

 11. Rian

  Hallo allemaal, graag zal ik in contact willen komen met stiefmoeders die een weduwnaar als partner hebben met kinderen. Ik zelf heb een zoontje van en een dochter van 7. Hij heeft een zoontje van ook vier. Dit zorgt voor de nodige drukte in huis. Ik ben beneiuwd naar ervaringen en over het accepteren van kinderen van een weduwnaar aangezien deze niet zo af en toe naar hun moeder kunnen!!

 12. Ben je op zoek naar een ruime woning in Apeldoorn in een kindvriendelijke omgeving? Het huis heeft 5 slaapkamers en een moderne keuken.
  Ideaal voor een groot (samengesteld) gezin!

  Voor meer informatie kun je contact met me opnemen.

 13. Jennifer

  Wij zijn een samengesteld gezin met 5 kinderen van 5-15 jaar. Wij gaan in de zomervakantie 3 weken in Nederland op vakantie. We wonen in Scheveningen en willen ons huis dan verhuren. Wij dachten dat we daar een ander samengesteld gezin vast een plezier mee zouden kunnen doen. Week 29, 30 en 31 is het beschikbaar. Op de hoek van winkelstraat met tramhaltes, Museon, Gemeentemuseum, Omniversum. Haven en strand op loop-/fietsafstand. 5 slaapkamers 2 met 2-persoonsbed. Voor 8 personen. Prijs per week 495,00. Mocht je interesse hebben, mail me dan. Dan kan ik per mail of telefonisch nadere informatie geven.

 14. Angelique

  Graag kom ik, moeder van twee kindjes (1 & 2) en stiefmoeder van twee kindjes (6 & 9) in contact met iemand die ook soms/vaak moeite heeft met de druk die zij op het gezin leggen. Ik kom uit Noord-Brabant. Groetjes

  • Paulien

   Hi Angelique,
   Ik denk dat ik in een soortgelijke situatie zit als jij. Mijn partner ‘nam 2 kinderen mee’. Dat is 4 jaar geleden, ze zijn nu 8 en 9. Samen hebben we ook 2 kids, 1,5 en 3 jaar oud. In plaats van dat het makkelijker wordt, vind ik het juist steeds moeilijker worden. Heb deze site net ontdekt, omdat de crecheleidster van onze oudste begreep dat ik het wat moeilijk heb de laatste tijd, en deze site al kende. Ik zou graag eens ervaringen en tips uitwisselen!
   Groet! Paulien

   • angelique

    Hoi Paulien,
    via de administrator gaan als het goed is mijn mailgegevens naar jou toe? Kijk er naar uit om ervaringen etc uit te wisselen!
    groetjes Angelique

 15. Chantal van Ninhuys

  Ik ben een rechtenstudent en ben momenteel bezig met mijn voorbereidingen voor mijn essay. Dit gaat over de kijk op de verplichte onderhoudsplicht van stiefouders op jong meerderjarige (de leeftijd 18-21). Bent U een stiefouder die op welke manier dan ook bijdraagt aan de kosten van levensonderhoud en/of studie van Uw stiefkind(eren) dan zou ik graag in contact met U willen komen.

  Heeft U interesse dan kunt U altijd mailen naar :c.vanninhuijs@student.maastrichtuniversity.nl

 16. Met het hele gezin werken wij aan meer vriendelijkheid, niet alleen naar elkaar ook naar de wereld.
  Elke week gaan wij met elkaar op pad om mensen in het zonnetje te zetten,dit om ons vriendelijkheidvirus te verspreijden.
  Onze kinderen worden zich al jong bewust dat het gaat om een “wij “mentaliteit. Samenwerken met elkaar,leren delen,leren geven en ontvangen.Ze ervaren dat het leuk is om te geven.Juist belangrijk met een samengesteld gezin!
  Het werkt geweldig goed

  Ook maken wij persoonlijke troostdoosjes voor kinderen die het goed kunnen gebruiken!
  Kinderen kunnen hun verdriet een (zichtbaar) plekje geven. namelijk hun troostdoosje

  Denk aan verlies,scheiding,ernstig/chronisch zieke kinderen.
  Weet jij een kind die een troostdoosje goed kan gebruiken?

  http://www.geefjijhetdoor.nl

  Warme groet,
  Lenny de Jonge

 17. Chantal van Ninhuys

  Beste lezer,

  ik ben een student van de Universiteit van Maastricht. Ik studeer rechten aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Momenteel ben ik bezig voorbereidingen te treffen voor mijn bachelor essay. Hiervoor heb ik echter wat hulp nodig. Een van de onderdelen die namelijk behandeld moeten worden zijn de gevolgen voor de praktijk van het onderwerp van je essay. Mijn onderwerp is de verlengde onderhoudsplicht voor de stiefouder jegens zijn stiefkind(eren) conform 1:395a BW (lid 2).

  Ik zou graag met iemand in contact willen komen die in een dergelijke situatie verkeert. Voor alle duidelijk zal ik een soortgelijke situatie omschrijven.

  Het moet gaan om een stiefouder die OF getrouwd is OF een geregistreerd partnerschap heeft met een ouder. Deze ouder moet met zijn of haar ex kinderen hebben uit een vorig huwelijk. Deze kinderen zouden in de voor mij meest ideale situatie tussen de 18 en 21 jaar oud zijn. Hebben ze niet die leeftijd is het geen ramp. De stiefouder moet wel onderhoud betalen voor de stiefkinderen. Dit kan op twee manieren. Via een rechterlijke weg, dat er over geprocedeerd is, of uit goed fatsoen van de stiefouder die een bijdrage levert in de kosten van levensonderhoud en eventueel de studie van zijn of haar stiefkind.

  Mocht je aan de bovenstaande omschrijving voldoen en zou je willen helpen dan zou je een mailje kunnen sturen naar met een korte omschrijving van jou huidige situatie;
  c.vanninhuijs@student.maastrichtuniversity.nl

  (Alles kan anoniem)

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Chantal van Ninhuys

 18. Ziet u er tegen op als de kinderen van uw partner weer komen? Doet u er alles aan om uw stiefkinderen zich thuis te laten voelen? Doet u uw best, maar heeft u het gevoel dat het toch niet gewaardeerd wordt? Leiden deze conflicten in het gezin tot spanningen in uw relatie? Bent u het ruziën over de opvoeding
  zat? Droomt u ervan om te leven als een harmonieus gezin? Wij kunnen u helpen!

  Met behulp van een therapeut gaan wij alles in het werk stellen om de
  conflicten op te lossen, om te zorgen voor een fijne thuissituatie waarin iedereen gelukkig is. Mail naar nieuwprogramma@eyeworks.tv t.a.v.
  Œgezinnen¹ en geef u op!

 19. Workshop: Jong-leren in een samengesteld gezin

  Heb jij wel eens het gevoel dat alles voor je beslist wordt? En baal je er ook regelmatig van om in 2 verschillende gezinnen te wonen? Hou je wel van je ouders maar niet echt van je stiefouders? Of vind je het lastig om al deze gevoelens onder woorden te brengen?
  Dan kan deze workshop Jong-leren iets voor jou zijn!

  In de workshop ga je samen met andere jongeren in vier bijeenkomsten:
  Jong-leren met vragen en soms lastige gevoelens zoals:
  • Ik sta tussen mijn ouders in als ze ruzie hebben
  • Lastig om te zeggen wat ik voel en denk
  • Ik heb niet zo’n zin in de nieuwe man van mijn moeder
  • Mijn stiefmoeder bemoeit zich teveel met mij
  Het zijn vier avond bijeenkomsten om de twee weken in de regio Den Bosch. Iedere avond staat een onderwerp centraal, dit onderwerp wordt mede bepaald door jullie.
  Hoe gaat het in zijn werk: max. 8 jongeren vanaf 12 tot 18 jaar doen mee!
  Data: Dinsdagavonden: 15, 29 mei; Maandagavonden 11 en 25 juni van 19.30 tot 22.00 uur
  Kosten workshop: € 120 per persoon
  En krijg je het boek: “Stiefkind het overkomt je” van Sandra Boer en Erica Theloosen
  Wil je weten wat deze workshop voor jou kan betekenen, hebben je ouders vragen of aanmelden, neem dan gerust contact op met mij:
  Loes Reijnen Coach, begeleiding van stiefmoeders en samengestelde gezinnen,workshops familie-opstellingen en systemisch werken. En is zelf altijd stiefkind geweest…
  http://www.lucide.nu
  Loes Reijnen
  Lucidenu
  06-11271716 loesreijnen@gmail.com

 20. Beste ouders,

  mijn naam is Linda Ketting-Spek en ik begeleid ouders die helemaal zelf het zelfvertrouwen van hun kind willen vergroten.

  Voor ontwikkelen van mijn nieuwe dienstverlening zou ik heel graag je input willen krijgen. Zodat jij en je kind maximaal profijt kunnen hebben van de inhoud. Wil je me hierbij helpen? Gebruik de volgende link om een paar vragen te beantwoorden: http://tinyurl.com/c6ge2dr .

  Alvast heel erg bedankt!

  Hartelijke groet,

  Linda Ketting-Spek

  EEN KUNST APART
  Voor een stralend kind vol zelfvertrouwen.

  T: 06-46725600
  E: contact@eenkunstapart.nl
  I: http://www.eenkunstapart.nl
  KvK: 50805118

  Vraag de gratis wekelijkse e-zine met tips voor een stralend kind vol zelfvertrouwen aan op http://www.eenkunstapart.nl .

 21. Martine Kamsma

  De vakanties komen er weer aan. Hoe krijg je alle agenda’s op één lijn met een samengesteld gezin dat ook met exen en hun nieuwe gezinnen te maken heeft? Hierover schrijf ik een artikel voor opinieblad Vrij Nederland. Graag zou ik in contact komen met mensen die met zeer ingewikkelde schema’s te maken hebben en zich in duizend bochten moeten wringen om alle vakanties goed op elkaar aan te laten sluiten. Ook deskundigen met voorbeelden uit de praktijk zijn welkom om te reageren. martinekamsma@gmail.com

 22. Mijn naam is Thessa Hendriks. Ik ben integratief coach en counselor en gespecialiseerd in het geven van begeleiding aan partners met een samengesteld gezin. In mijn praktijk in Nijmegen en Mook begeleid ik partners die vastlopen bij hun gezinsvorming. Daarnaast geef ik lezingen over de vele aspecten, dynamieken en uitdagingen die zich binnen samengestelde gezinnen afspelen. Naast professional ben ik ook ervaringsdeskundige. Reeds meerdere jaren vorm ik met mijn huidige partner en zijn twee kinderen een nieuwe gezinssamenstelling. Als bonusmoeder heb ik ervaren dat er veel tijd en geduld nodig is om in je nieuwe rol te groeien en een nieuwe gezinssamenstelling vorm te geven en stabiel te maken. Loop je vast in de vorming van je nieuwe gezin en ondervind je hiervan hinder in je dagelijks functioneren waaronder: vermoeidheid, stress, slaapproblemen, relatieproblemen, eenzaamheid, problemen in de communicatie, problemen met je rol en positie binnen je nieuwe gezin, gevoelens van gemis en rouw, schuldgevoelens, boosheid, teleurstelling, jezelf niet meer kunnen zijn, e.d., dan kan ik jou helpen deze op te lossen zodat er weer ruimte ontstaat om samen met je partner en de andere gezinsleden verder te werken aan meer stabiliteit en harmonie binnen je gezin. Voor een afspraak kun je bellen naar 06-23188566 of mailen naar: Info@praktijkone.nl

 23. Vanuit mijn praktijk in Groningen geef ik coaching aan ouders/partners van een stiefgezin (fusiegezin).
  Samen met mijn partner Boudewijn Lemstra geven we workshops voor ouders van een stiefgezin. Ook is het mogelijk om een familieopstelling voor je stiefgezin te doen. Een opstelling doen we alleen met de ouders.
  Als je meer wilt weten kun je contact opnemen via de site of mij bellen op: 050-5419605.
  Welkom.

 24. Machteld Schierbeek

  Woont u in Zeeland en leeft u een samengesteld gezin? Misschien vindt u het leuk om samen met uw gezin te vertellen over uw dagelijkse ervaringen. We willen graag een portretreeks maken van gezinnen met 6 of meer kinderen. We zoeken hiervoor een gezin dat vanuit overtuiging gekozen heeft, een gezin dat pleegkinderen opvangt en een samengesteld gezin. Zou u mee willen werken? Stuur een mailtje met uw gegevens naar machtelozschierbeek@me.com en ik neem snel contact met u op.

 25. OPROEP: VILLA PINEDO OP ZOEK NAAR NIEUWE PENNINGMEESTER

  Villa Pinedo is dé plek voor jongeren met gescheiden ouders. Villa Pinedo is een organisatie voor en (grotendeels) ook door jongeren en zet zich in om de gevolgen van de scheiding van hun ouders voor jongeren zoveel mogelijk te beperken. We zijn op dit moment nog hard op zoek naar een penningmeester om ons 5-koppige bestuur compleet te maken. Op dit moment bestaat dat uit al uit drie jongeren (18-23 jaar) en één volwassene. De functie van penningmeester staat open voor zowel jongeren als volwassenen; enige voorwaarde is dat je zelf gescheiden ouders hebt.

  Lees de volledige vacature op: http://www.villapinedo.nl/vacatures en neem voor meer info contact op via info@villapinedo.nl!

 26. Bianca

  Mijn naam is Bianca, ben vier jaar geleden gescheiden en heb drie kinderen. Ik ben in december na anderhalf jaar relatie gaan samenwonen met mijn vriend met ook drie kinderen. Makkelijk vind ik het niet, ik wil graag voor hem gaan, maar heb ook vaak twijfels aangezien onze opvoedingsstijl totaal uiteen loopt. Onze normen en waarden liggen op een hele andere lijn. In mijn ogen vraag ik geen rare dingen van alle kinderen, maar ik krijg soms het gevoel dat ze mij als een moeilijk mens zien, waarvan ze niets mogen en die overal moeilijk over doet. Ik weet dat ik het goed doe en toch maakt het mij onzeker…Is dit herkenbaar voor iemand? Zo ja, zou je er met mij over willen praten.

 27. OPROEP: GEZINNEN MET PUBERS GEZOCHT VOOR TELEVISIEPROGRAMMA

  Voor een nieuw televisieprogramma van de NTR zijn wij op zoek naar gezinnen met pubers. Elk gezin loopt weleens tegen opvoedvragen aan. Hoe krijg ik mijn zoon aan zijn huiswerk? Met wie gaat mijn dochter eigenlijk om? Waarom komen ze niet op tijd thuis als ik het vraag? Soms is het moeilijk om je opgroeiende kind te bereiken en lijkt het alsof je niet meer met elkaar kunt praten. Herken je dit en zou je het prettig vinden om eens antwoord op jouw vragen te krijgen van onze deskundige? Dan zouden wij jullie gezin graag een aantal weken willen volgen in de dagelijkse gang van zaken.

  Mail naar : aebner@simpelmedia.tv

 28. Hallo beste lezers van dit prikbord,
  Mijn naam is Femke van der Poel, ik ben Gestaltpsychotherapeut met een praktijk in Zierikzee (Zeeland)www.tpgestalt.nl. Als therapeut en als ervaringsdeskundige (ben zelf stiefmoeder) begeleid ik individueel, partners of groepen in de regio Zeeland bij de vaak lastige situaties die spelen in samengestelde gezinnen. U kunt contact met mij opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek via:
  06-48370773 of femkevanderpoel@tpgestalt.nl

 29. Kyra

  Hallo,

  Ik ben sinds twee maanden stiefmoeder van twee kinderen van 4 en 5 jaar en zelf heb ik kinderen van 1 en 3 jaar. Ik vind het hartstikke leuk met de kinderen en de kinderen vinden het met elkaar en met ons ook erg leuk. Maar ik ervaar de weekenden wel steeds als er onrustig en druk. Ik zou graag wat rust willen creëren maar ik weet niet goed hoe ik dat moet doen. Heeft iemand tips voor mij die misschien hetzelfde heeft ervaren of ervaart? Met vriendelijke groet, Kyra.

 30. Mijn naam is Thessa Hendriks. Ik ben integratief coach en counselor en gespecialiseerd in het thema samengestelde gezinnen. In mijn praktijk in Nijmegen help ik partners die vastlopen bij hun gezinsvorming weer op weg. Daarnaast geef ik lezingen over de vele aspecten, dynamieken en uitdagingen die zich binnen samengestelde gezinnen afspelen. Sinds enkele jaren vorm ik met mijn huidige partner en zijn twee kinderen een nieuwe gezinssamenstelling. Als bonusmoeder heb ik ervaren dat er veel tijd en geduld nodig is om een nieuwe gezinssamenstelling vorm te geven en stabiel te maken en dat het een heel andere manier van ‘kijken’ vraagt die tijd nodig heeft te integreren en te vertrouwen. Loop je vast in de vorming van je nieuwe gezin en ondervind je hiervan hinder in je dagelijks functioneren (zoals: vermoeidheid, stress, slaapproblemen, relatieproblemen, eenzaamheid, communicatieproblemen, problemen met je rol en positie, rouw, schuldgevoelens, boosheid, e.d.) dan kan ik jou helpen deze op te lossen zodat er weer ruimte ontstaat om samen met je partner en de andere gezinsleden verder te werken aan meer stabiliteit en harmonie binnen je gezin. Een informatief gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Voor een afspraak kun je bellen naar 06-23188566 of mailen naar: praktijkone@online.nl

 31. Je hebt je partner verloren en bent weer verliefd geworden. Fijn, maar hoe zullen je kinderen, familie en vrienden reageren?

  Herken jij dit? Neem dan even de tijd om verder te lezen.

  Televisieproducent I Care Producties in Amsterdam, bekend van programma’s als Vinger aan de Pols, Kinderziekenhuis en Sta op tegen kanker, is momenteel bezig met de proefopname, van een programma over weduwen en weduwnaars die een nieuwe relatie hebben maar dit (nog) niet durven te delen met hun kinderen, familie, vrienden en kennissen.

  Er zijn veel vooroordelen en weduwen en weduwnaars blijken vaak bang te zijn voor het oordeel van hun omgeving. Iedereen gunt ze een mooi leven met een nieuwe partner maar als het eenmaal zover is dan blijken er plotseling toch veel bezwaren.

  De publieke omroep waar wij deze pilot voor produceren wil dit taboe op een integere manier onder de aandacht brengen en de discussie er over in gang zetten. Ik ben nu op zoek naar weduwen en weduwnaars die in een dergelijke situatie zitten en over hun dillema willen praten. Het idee is dat wij de hoofdpersoon helpen bij het introduceren van de nieuwe liefde bij familie en vrienden.

  Doel van het programma is om de taboes bespreekbaar te maken die er leven rond het aangaan van een nieuwe relatie na het overlijden van de partner en om te laten zien dat er meerdere kanten aan een verhaal zitten.

  Herken je je in het bovenstaande of ken je iemand die met dit probleem worstelt en wil je je verhaal delen, bel dan voor meer informatie naar I Care Producties op telefoonnummer: 020–4939404 of 020–4939480 (bereikbaar tijdens kantooruren). Je kunt ook mailen naar: Eva.vangelderen@icaremail.nl of Job.mastenbroek@icaremail.nl

  Uiteraard zullen wij alle reacties zorgvuldig en discreet behandelen.

  Job Mastenbroek
  Eindredacteur I Care Producties

 32. Mijn naam is Thessa Hendriks. Ik ben integratief coach en counselor en gespecialiseerd in het thema samengestelde gezinnen. In mijn praktijk in Nijmegen help ik partners die vastlopen bij hun gezinsvorming weer op weg. Daarnaast geef ik lezingen over de vele aspecten, dynamieken en uitdagingen die zich binnen samengestelde gezinnen afspelen.
  Sinds enkele jaren vorm ik met mijn huidige partner en zijn twee kinderen een nieuwe gezinssamenstelling. Als bonusmoeder heb ik ervaren dat er veel tijd en geduld nodig is om een nieuwe gezinssamenstelling vorm te geven en stabiel te maken en dat het een heel andere manier van ‘kijken’ vraagt dat tijd nodig heeft te integreren en te vertrouwen.
  Loop je vast binnen je nieuwe gezin en ondervindt je hiervan hinder in je dagelijks functioneren (zoals: vermoeidheid, stress, slaapproblemen, relatieproblemen, eenzaamheid, communicatieproblemen, problemen met je rol en positie, rouw, schuldgevoelens, boosheid, e.d.) dan kan ik jou helpen deze op te lossen zodat er weer ruimte ontstaat om samen met je partner en andere gezinsleden verder te werken aan meer stabiliteit en harmonie binnen je gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.