Prikbord

prikbord_610

Heb je een oproep of een mededeling? Plaats hier ook je eigen prikbord bericht. Het venster waarin je je bericht kunt plaatsen vind je onderaan de pagina.

Een mailadres achterlaten is verplicht, maar verschijnt niet op het prikbord, tenzij je zelf mailadres en/of website in de tekst zet. Wij kunnen ook (naar wens en na overleg) mailadressen doorgeven.

Comments

 1. The art of family….. Kookworkshops!

  The art of family organiseert(coachings-)kookworkshops voor samengestelde gezinnen! Wij werken alleen met jullie gezin. We gaan op een speelse en laagdrempelige manier samen opzoek naar de krachten en dynamiek in jullie gezin. Je gaat samen met elkaar in de kookstudio van The Art of Healthy Cooking (leren)koken. We gebruiken koken als een middel om communicatie met elkaar te versterken en samen plezier te maken. We gaan op zoek naar the art of your new family!

  The Art of Family wil (samengestelde) gezinnen inspireren en helpen om op een ‘gezondere’ en nieuwe manier met elkaar te communiceren en samen te werken.

  Kosten: 295,00 per gezin, (inclusief kookles, coaching en een diner en drankjes)Bij meer dan 6 personen bereken wij een kleine meerprijs.

  Kijk op: http://www.nieuwsamengesteldegezinnen.nl en http://www.theartofhealthycooking.com

 2. Op 26 november 2011 organiseer ik een workshop familieopstellingen in Arnhem. Deze workshop is met name bedoeld voor (stief)ouders van een samengesteld gezin.
  Delen uit deze workshop zal ik gebruiken voor mijn scriptie. Wil je meedoen? Om je aan te melden en voor meer informatie kun je kijken op http://www.neshipae.nl.

 3. Deelnemen aan opstelling samengesteld gezin?!

  Step by Step, Praktijk voor samengestelde gezinnen in Almere organiseert samen met Carol Sadee (NLP trainer) op woensdag 2 november om 19.00 uur een speciale familieopstelling voor een samengesteld gezin!
  Wij zoeken nog respondenten/ deelnemers!

  Bij een familieopstelling brengt een gezin een vraagstuk in over hun gezin van herkomst waarover zij meer helderheid en duidelijkheid willen krijgen.
  Als respondent sta je ´model´ voor de leden van een familiesysteem. Je wordt opgesteld door het gezin dat een thema inbrengt en je staat symbool voor familielid. Er worden vragen gesteld over je positie de gevoelens die je daarbij krijgt. Een familieopstelling geeft vaak veel nieuwe inzichten in gezinssystemen, zowel voor het gezin dat het thema inbrengt als voor de respondenten.

  De kosten zijn 17,50 per persoon.
  Datum:2 november
  Tijd: 19.00 uur.
  Locatie: ZINmere in Almere- Buiten.
  Aanmelden via de webiste: http://www.nieuwsamengesteldegezinnen.nl of stuur een email.

  Mocht u zelf interesse hebeben voor een familieoptselling van uw nieuwe gezin neem gerust contact op!

 4. SW!TCH Oplossingsgerichte Begeleiding is een praktijk in Goes (Zeeland) voor othopedagogische & psychologische hulpverlening. Kinderen, jongeren en gezinssystemen kunnen bij SW!TCH terecht voor hulpvragen op het gebied van Onderwijs, Zorg & Welzijn. Opvoedingsondersteuning en ouderbegeleiding zijn onderdeel van het hulpaanbod. Bekijkt u onze website voor de mogelijkheden.

  Hartelijk welkom,

  Marja de Pundert
  Orthopedagoog NVO
  Oplossingsgericht Cognitief Gedragstherapeut

 5. 40% van de samengestelde gezinnen blijft bij elkaar. Wilt u daar ook bij horen?
  Workshop: Leven in een nieuw samengesteld gezin in de regio Den Bosch voor partners.
  Tijdens de bijeenkomsten komen diverse onderwerpen aan bod die spelen in samengestelde gezinnen:
  • verschillen en kenmerken van het oorspronkelijke gezin ten opzichte van een nieuw samengesteld gezin
  • binding en bloedband
  • positie (stief)ouder en (stief)kinderen
  • versterking partnerrelatie
  • voordelen samengesteld gezin
  De workshop bestaat uit vier bijeenkomsten om de twee weken in de regio van Den Bosch. Iedere avond staat een onderwerp centraal, dit onderwerp wordt mede bepaald door de inbreng van de deelnemers. Na het behandelen van de theorie wordt door de deelnemers over het onderwerp persoonlijk ingegaan.

  Kosten workshop: € 200 per stel/echtpaar, individuele deelname €150
  Data: woensdag 19 oktober, 2 november, 16 november en 30 november.

  Neem gerust contact op voor meer informatie, of kijk op http://www.lucide.nu
  Sandra en Loes 0411-689060

 6. Vanaf 12 september verzorgen wij een drieluik voor Stiefmoeders in Den Haag. Drie keer geven wij een workshop met steeds een ander thema met ‘Mindful stiefmoederschap’ als doel.
  De thema’s zijn: (H)erkenning voor jouw stiefmoederrol;
  Bewuste communicatie (voor verkrijgen en geven van erkenning)
  Erkenning voor alle rollen.

  Meer info kan je op de website: http://www.hultzercoaching.nl vinden; daar kan je je ook aanmelden. Er zijn nog enkele plaatsen vrij!

 7. Nieuwsbrief;
  Geachte heer/mevrouw,
  Op donderdag 6 oktober 2011 organiseert Kind en echtscheiding.nl het eerste congres “Scheiden: Kind en ouderschap”: Een nieuwe multidisciplinaire methode om scheidingsproblemen bij het kind te beperken.

  Het congres vindt plaats in de Efteling te Kaatsheuvel met sprekers als Martine Delfos, Ed Spruijt, Liesbeth Groenhuijsen, Inge Antonijsz,, Rik Smit, Jack van Sabben, Ridder de Vires en Rini Stoutjesdijk. Hans van Breukelen zal als dagvoorzitter optreden.

  Voor wie?
  Het congres is bestemd voor advocaten, mediators, notarissen, psychologen, orthopedagogen, maatschappelijk werkers, medewerkers van Centra voor Jeugd en Gezin, Bureau Jeugdzorg, Raad voor de Kinderbescherming, rechters, onderwijzers, Interne Begeleiders, vertrouwenspersonen, financiële planners, procesbegeleiders, etc.

  Andere geïnteresseerden of deskundigen die binnen hun werkveld direct of indirect te maken hebben met scheidingskinderen zijn uiteraard van harte uitgenodigd.

  Waarom?
  Uit onderzoek blijkt dat jaarlijks ca. 57.000 (minderjarige) kinderen te horen krijgen dat hun ouders gaan scheiden. Al deze kinderen ervaren in meer of mindere mate problemen in hun ontwikkeling door de scheiding, zowel op de korte als op de lange termijn. Ook voor ouders is de belasting groot. Helaas wijst onderzoek uit dat er momenteel naar schatting slechts circa 5% van de scheidingskinderen bereikt wordt.

  De in maart 2009 aangenomen wet “Bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding” heeft getracht een bijdrage te leveren aan de beperking van scheidingsproblemen bij kinderen. Dit door ouders verplicht afspraken te laten maken over hun kinderen. De intentie van de wet is goed, maar helaas blijkt uit de dagelijkse praktijk dat alleen een wet geen waarborg geeft voor de belangen van het kind.
  Wij geloven, dat daarnaast problemen als versplintering van het huidige aanbod, onvoldoende samenwerking tussen instanties en ontbrekende (preventieve) begeleiding voor ouders en kinderen gedurende een langere periode, hierin een grote rol spelen.

  Tijdens het congres komen vragen aan de orde als:

  · Hoe kom je tot een gefundeerd pedagogisch ouderschapsplan?
  · Hoe herken je scheidingsgerelateerde problemen bij het kind?
  · Hoe kun je het belang van het kind op korte en lange termijn waarborgen?
  · Hoe kunnen ouders tot een functionele samenwerking komen in het belang van hun kind?
  · Hoe kan het bestaande hulpaanbod op elkaar afgestemd worden met inachtneming van elkaars sterke kanten?
  · Hoe kunnen professionals samen het hulpaanbod op een kwalitatief niveau aanbieden en deze kwaliteit waarborgen?
  Kosten voor deelname
  Kosten voor deelname bedragen € 295,- excl. BTW p.p., inclusief lunch en consumpties.

  Aanmelding
  U kunt zich online aanmelden alsmede het congresprogramma bekijken op Congres “Scheiden: Kind en ouderschap”.

  Accreditatie
  Accreditatie wordt aangevraagd voor:
  Kinder- en Jeugd Psychologen NIP, NVO Orthopedagoog- Generalist, Psycholoog Mediator NIP, Eerstelijnspsycholoog NIP, NMI Mediators, BAMw.

 8. Strix Television

  Vaders en zonen of dochters gezocht die het contact met elkaar zijn verloren

  In een nieuw televisieprogramma voor de NCRV volgen en begeleiden we zonen ( ongeveer tussen de 14 en 20 jaar) en vaders die het contact met elkaar zijn kwijtgeraakt, bijvoorbeeld door een scheiding. Of die gescheiden wonen, elkaar wel zien, maar hun band willen verbeteren. In dit programma krijgen zij de kans om een nieuwe start te maken. We maken een speciale aflevering die zal gaan over dochters en vaders.

  Ken je een vader of zoon/dochter in een dergelijke situatie of ben je een moeder van een zoon/dochter die zijn vader mist, dan zou ik graag met je in contact komen.

  Op dit moment zitten we in de researchfase. Het zal daarom in de eerste plaats gaan om een oriënterend gesprek. Dus als je interesse hebt, wilt deelnemen aan ons programma of alleen vragen hebt, bel of mail dan gerust. Graag zelfs!

  Ik ben telefonisch bereikbaar op de nummers: 020-312 29 02/ 06-102 889 36 of per mail gwen.terkuile@strixtv.nl.

 9. door Arienne Dozeman (A.Dozeman@vpro.nl)
  Gepubliceerd op: 28-06-2011

  Voor het VPRO programma Metropolis zoek ik een nieuw samengesteld gezin dat in augustus of september gaat samenwonen. Metropolis maakt iedere week met verhalen uit de hele wereld rond een thema een aflevering. Voor het volgende seizoen dus een aflevering over samenwonen. Lijkt het jullie leuk om mee te doen? Bel of mail naar redacteur Arienne Dozeman 035-6712451, email: A.Dozeman@vpro.nl

 10. Bij wie wil je wonen als je ouders gaan scheiden? Met wie ga je op vakantie? 
Voor het programma “Ik kan niet kiezen” van NCRV Dokument Junior zijn we
op zoek naar een kind van gescheiden ouders met een leeftijd van 8 t/m 14 jaar met een dilemma.
  De keuze waar het kind voor staat moet echt bij het kind zelf liggen, niet bij de
ouders. Hij of zij filmt voor een deel zelf hoe zijn of haar leven eruit ziet, dit
onder begeleiding van Frans Bromet.

Ken je of ben je een kind dat niet kan kiezen en vind je het leuk om te
filmen? Stuur dan een e-mail naar:
  martine@bromet.nl

 11. Praktijk voor therapie en Coaching

  Stap je steeds weer in dezelfde valkuil met je partner of (stief)kinderen? Wil je nou eindelijk wel eens weten waarom je steeds zo heftig reageert op zijn ex? Heb je altijd maar het gevoel dat je toeschouwer bent in je eigen huis als stiefmoeder? Wil je weten wat je kunt doen om meer regie te kunnen gaan nemen over je leven in jouw samengestelde gezin?
  Laten we jouw vraag centraal zetten in een opstelling en laat je verrassen over wat dat je op gaat leveren! Ik werk met poppetjes in tafelopstellingen. Je kunt hiervoor een eenmalige afspraak maken. Mijn praktijk zit in de omgeving Utrecht.
  mail me voor een afspraak
  praktijksmulders@gmail.com

  tot ziens!
  Anniek

 12. Anni

  Wie kan mij helpen aan een adres voor individuele begeleiding bij het stiefmoederschap? Ik ben een moeder van een meisje van 2 jaar en stiefmoeder van twee meiden van 13 en 15 jaar. De tweejarige komt uit mijn huidige relatie. Deze relatie staat zo onder druk dat we elkaar alleen in de weekeinden zien. Mijn stiefkinderen vinden mij niet leuk en hebben liever dat ik niet meer bij hun kom. Vooral de oudste negeert mijn pogingen contact met haar te leggen. Haar vader accepteert haar gedrag.
  Ik heb specifieke handvaten / coaching nodig hiermee om te gaan zonder er onder door te gaan. De gespreksgroepen zijn al begonnen, zag ik, dus daar ben ik te laat voor. Ik woon in regio Noord Holland.
  Graag een tip / advies / richting. Bedankt!

 13. Je herkent het vast wel, altijd druk, druk, druk…we willen van alles: werken, sporten, met vriendinnen op stap en ook nog partner en (stief)moeder zijn! Hoe regel je dit zonder altijd gestrest te zijn of misschien zelfs een burn-out te krijgen? Mindfulness kan je helpen om alles in je drukke leven in een goede balans te brengen. En om met mildheid en compassie voor jezelf en de mensen met wie je je leven deelt,in het leven te staan. De mindfulness voor ouders training is een complete 8 wekelijks training met een speciaal accent op je rol als (stief) ouder en partner.

  Voor meer informatie: http://www.epiphanycoaching.nl of bel 06-54371115

 14. Hallo
  Ik ben een vrouw van 44 jaar die sinds 1 jaar in een samengesteld gezin woont.
  Mijn vriend heeft 4 pubers die allen bij ons wonen,ik zelf heb 1 dochter (ook puber) die ook bij ons woont.
  Ik zou graag mijn ervaringen willen delen met vrouwen in een soort gelijke situatie.
  Groetjes Suzan

 15. Madeleine

  Hallo. Na een langdurige relatie werd ik smoorverliefd op een andere man. We zijn na een aantal maanden al gaan samen wonen. Ik heb zelf 2 dochters (18 en 16); hij heeft 1 zoon (11). Mijn dochters zijn bij hun vader blijven wonen. Ik heb wel contact met mijn oudste; zij kan de relatie accepteren; met de jongste heb ik geen contact ondanks veel pogingen van mijn kant. De zoon van mijn vriend is de vakanties bij ons. Het gaat moeizaam. Ik vind het moeilijk om mijn vriend dan te delen en ben ook geen zoon gewend. Mijn vriend en zijn zoon voelen dat ik me dan niet happy voel en dit geeft spanningen in huis waarvan onbenullige ruzies het gevolg zijn. Mijn vriend is bang zijn zoon kwijt te raken. De band was altijd erg close. Ik ben radeloos. Zie de relatie met mijn vriend hierdoor op de klippen gaan. En dat is niet wat ik wil. Wie kan me helpen???

 16. Wij zijn Janneke en Indy, allebei al jaren moeder en stiefmoeder in een samengesteld gezin. Heel leuk, maar soms ook verwarrend en best pittig om mee om te moeten gaan. Vanuit deze achtergrond zijn wij een internetforum gestart, om zo een platform te bieden waar stiefouders hun verhaal kunnen vertellen, raad kunnen vragen of gewoon lekker kletsen over dagelijkse dingetjes.

  Graag verwelkomen we je op ons forum!

  Voor meer informatie kun je altijd mailen naar stiefouders@gmail.com

  groetjes Janneke & Indy

 17. Op 2 maart en 17 mei 2011 starten we in Amsterdam weer met trainingen voor (stief)ouder(s) in samengestelde gezinnen. Een training duurt drie avonden verspreid over 6 weken. U kunt ook inschrijven voor een zaterdag met familie-opstellingen of individuele coaching.
  Uit eigen ‘stiefmoederervaring’ weten wij dat het een hele klus is om een goed team te vormen in een samengesteld gezin . In onze training staan we stil bij de valkuilen zoals te hoge verwachtingen, verschillende opvoedingsstijlen, loyaliteitsconflicten.
  We reiken handvatten aan om anders om te gaan met problemen in samengestelde gezinnen. Zodat het samengestelde gezin ervaren kan worden met gevoelens van plezier, geluk en trots.
  We doen dat middels training, coaching en opstellingen.
  Kijk voor meer informatie op http://www.hetsamengesteldgezin.nl/index.html

  U bent van harte welkom
  Ikina Morsch / Nicoline van Roozendaal

 18. Mijn ervaring als (stief)moeder in een samengesteld gezin met vier kinderen komt goed van pas in mijn PRAKTIJK VOOR KUNSTZINNIGE THERAPIE te Amersfoort. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen in de basisschoolleeftijd. Kindern vinden praten over hun problemen vaak moeilijk. Bij kunstzinnige therapie staat niet het praten maar het doen van allerlei oefeningen met bijvoorbeeld verf of klei centraal. Op een veilige en plezierige manier kan het verwerken van de echtscheiding van ouders of het plek leren geven aan de nieuw ontstane gezinssituatie aan de orde komen. Begeleiding van ouders is ook een mogelijkheid. Kijk voor meer informatie op http://www.kunstzinnigtherapeut.info

 19. Wendy Thomassen

  Dag allen,

  Voor mijn bacheloronderzoek aan de Universiteit Utrecht ben ik op zoek naar gezinnen die een co-ouderschapsregeling hebben. Ik ben aan het onderzoeken hoe de afstand tussen de twee woonlocaties en het woonmilieu waar beide ouders in wonen invloed heeft op de dagelijkse activiteiten en verplaatsingen van de kinderen.

  Wil je hier graag met mij een keer over praten door middel van een interview, mail me dan via wendy-thomassen@live.nl

  Hartelijk dank,

  Vriendelijke groet,
  Wendy Thomassen

 20. Binnen mijn praktijk houd ik me bezig met allerlei vragen die te maken hebben met hoe gezinnen in elkaar zitten en hoe lastig het soms is belangen en loyaliteiten te vertegenwoordigen. Als moeder, partner en stiefmoeder weet ik hoe het is om soms met de handen in het haar te zitten en niet meer te weten waar jij begint en de ander ophoudt.
  Ik help je graag met praktische tips en handvatten. Mail gerust!

 21. Wat is goed voor de kinderen als ouders scheiden?

  Als ouders besluiten niet meer samen door te kunnen of willen leven maakt dit op hun kinderen een onuitwisbare indruk en kan dit een gezonde ontwikkeling in de weg staan. Aan het gedrag van kinderen valt lang niet altijd af te lezen hoe zij de scheiding ervaren en wat er in hun binnenwereld leeft. De een ervaart het als een opluchting, de ander voelt zich verscheurd.
  Veel leed, onduidelijkheid, verwarring en frustratie kan voorkomen worden als de volwassenen helder hebben wat belangrijk is voor kinderen en hoe zij daar zelf vorm aan kunnen geven.

 22. Ilona

  Workshop POSI(S)TIEF!

  Op 10 november 2010 organiseren wij (vier toegepaste psycholgie studenten van de hanzehogeschool te Groningen )een workshop voor stiefouders. Hierin wordt er aandacht besteed aan de rol van een stiefouder binnen het nieuwe gezin en je leert over positief communiceren met kinderen.

  Voor meer informatie 0614562002 (Ilona)
  aanmelden via posistief@hotmail.nl

  Datum en lokatie:
  Marie Kamphuisborg – Zernikeplein 23 – J1.01

  Let op, beperkt aantal plaatsen!

 23. InXenta is mijn praktijk voor psychotherapie, gevestigd in Bunschoten-Spakenburg. Binnen InXenta bied ik professionele begeleiding aan kinderen die te maken hebben met echtscheiding van hun ouders. In januari 2011 start op woensdag een spel- en praatgroep voor kleuters en op donderdag een spel- en praatgroep voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Ook individuele begeleiding is mogelijk. InXenta is er antuurlijk ook voor ouders en stiefouders!

 24. Mieke Greveling

  Mijn vriend en ik zijn op zoek naar iemand (mentor/coach), in de omgeving van Enschede, die ons kan helpen bij ons samengestelde gezin. Mijn vriend heeft 2 kinderen (7 en 11) en ik 3 (11, 13 en 16). We wonen na een relatie van 4 jaar sinds 1 jaar samen. Onze relatie dreigt op de klippen te lopen omdat we geen grip krijgen op ons gezin en elkaar uit het oog verliezen. Wie weet iemand die ons hierbij kan helpen. Ik hoor het graag.

 25. Erica

  ik heb een samengesteld gezin (weduwnaar, weduwe en 5 kinderen). De laatste tijd bekruipt mij steeds meer het gevoel dat de jongste van mijn man (dochter van 16) dat zij me stelselmatig buitensluit. Haar lichaamstaal verraadt een hoop. Ze vindt alles en iedereen om haar heen dom (vooral mij en mijn oudste dochter) en gedraagt zich arrogant. Voelt zich beter dan de rest en laat dat ook merken middels subtiele opmerkingen. Nu weet ik van mezelf dat ik niet een heel makkelijke prater ben, maar als ik al ergens over ‘meepraat’ als in gesprek is met haar vader, merk ik dat ze me volledig negeert en mijn adviezen. Opmerkingen als: oh, blijf ik bij jou wonen als mijn vader wat overkomt, maakt mij verdrietig en boos tegelijk. Toestemming voor iets wordt mij niet gevraagd, maar als er geld nodig is voor het een of ander, ben ik kennelijk goed genoeg. Inmiddels ben ik zover dat ik daar dus ook niet meer aan begin. Als ik alleen daar goed voor ben…..

 26. Training Stieflief is bedoeld voor (echt)paren (min 4 – max 6) in een samengesteld gezin.
  7 bijeenkomsten in Zutphen/Warnsveld (Gelderland) verspreid over de periode oktober – januari. De training wordt gegeven door twee GZ-psychologen die zelf ook persoonlijk betrokken zijn bij dit onderwerp. Voor meer informatie: stieflief@ttbzutphen.nl Meldt u nu aan!

 27. Stiefmoeder ??

  Komen de volgende uitspraken je bekend voor?
  – Je bent mijn moeder niet!
  – Ga jij maar naar je eigen huis!
  – Mijn moeder kan dat veel beter…

  dan is deze training wat voor jou! Op 13, 20 en 27 november vindt er een trainingscyclus plaats in Amsterdam, speciaal voor stiefmoeders.

  Op een leuke en interactieve manier krijg je zelfvertrouwen in je rol en krijg je inzicht in de balans tussen jouw energie en de gezins-energie. Veel stiefmoeders proberen het wiel alleen uit te vinden. Het resultaat is meestal frustratie en eenzaamheid. De trainingen zullen je inzicht en rust geven en niet in de laatste plaats zal het je leren je weer thuis te voelen bij jezelf.

  Per training worden er verschillende thema’s behandeld zoals: hoe ga je om met een loyaliteitsconflict? irritaties in het stiefgezin; en verlies van vanzelfsprekendheden.

  Kijk op de website http://www.eanna.nl voor meer informatie en contact. De training wordt verzorgd door Willemijn Bijl en Baukje Overgaauw vanuit hun ervaring en deskundigheid.

 28. Mijn naam is Wilma van Gelder. Ik verzorg met veel plezier workshops voor samengestelde gezinnen. De workshop richt zich op het helder maken van aspecten die belangrijk zijn voor het gezin en de gezinsleden. De aspecten vormen een nieuwe basis die ingezet kunnen worden in het dagelijkse leven samen.

  Door het gebruik van creative opdrachten is de aanpak persoonlijk en speels. Het is een waardevolle activiteit voor het nieuwe gezin.

  Meer informatie kun je vinden op http://www.kpct.nl.

 29. liet

  Ik ben gescheiden en heb 2 dochters; 1 woont nog thuis en de ander is al uithuizig.Mijn jongste dochter heeft er voor gekozen om bij mij te wonen ( ze is 15 ) maar nu wil haar vader ineens in onze koopwoning blijven en wil mijn dochter dus niet zo graag meer bij mij wonen.Momenteel woon ik zolang in een tijdelijke (zomer)woning net buiten ons dorp dus ik beprijp het ook wel een beetje ; thuis heeft ze haar eigen kamer met tv , computer en alles wat een puber zich maar kan wensen.Ook staat haar pony nog thuis gestald en deze zou dan naar een manege gaan als het huis verkocht zou worden . Maar nu hij daar ineens wil blijven word het een heel ander verhaal….ik moet mijn dochter soms smeken om bij mij te blijven eten en slapen !! Ook heb ik een nieuwe vriend waar ik best serieuze plannen mee heb maar hij heeft 3 kinderen en mijn dochter vind dat al helemaal niets . Ik voel me echt heel machteloos en weet eigenlijk niet zo goed meer wat ik moet ??Mijn huwelijk is stukgelopen omdat mijn man eerst onze oudste dochter het huis uitgejaagd heeft met zijn dictatorisch gedrag en nu zit mijn jongste dochter bij hem , terwijl hij voor onze scheiding ook altijd ruzie zocht met haar???…Ik wil en kan haar niet dwingen en wil haar ook niet omkopen om bij mij te komen maar het valt allemaal niet mee. Wie heeft ook zoiets meegemaakt en wil er over praten !!!??

 30. linda

  vraagje
  mn nieuwe partner en ik hebben het niet ruim,mn partner verdiend wel meer dan ik,nu gaat zn zoon verhuizen en nu wil mijn partner dat gaan betalen maar daar wordt ik in het dagelijks leven minder van.Wat adviseren jullie mij?alvast bedankt

 31. Annemieke Bouwman

  Mijn vriend komen steeds dichter bij het punt om onze gezinnen aan elkaar voor te stellen.
  Wij zouden hier graag met een ander stel over willen praten hoe we dit kunnen doen.
  Tevens zijn we allebei Christelijk en zouden graag in contact komen met een ander Christelijk samengesteld gezin om ervaringen te kunnen delen over hoe dat in de kerkgemeente is gegaan.
  Wie kan ons hierbij helpen?
  Groetjes Marieke

 32. Op onze site werken we onder andere samen met Heleen Gombert. Zij richt zich als coach op stiefmoeders en helpt hen om hun draai te vinden in hun (nieuwe) rol. Heleen schrijft artikelen en geeft ook persoonlijk advies, bijvoorbeeld via ons forum. Kijk maar op http://www.daretoo.nl/liefde of Heleen ook iets voor jou kan betekenen.

 33. Mart

  Hallo allemaal,

  Hier een berichtje van Mart & Natascha, stiefvader(al noemen wij het liever “reservepappa”) en stiefmoeder , wij zijn een samengesteld gezin en hebben samen 5 kinderen 1 van 8, 1 van 9, 1 van 10, 1 van 12 en 1 van 15. 2 van de 5 wonen permanent bij ons en 3 wonen bij respectievelijk Mart’s ex-vrouw en Natascha’s ex-partner. De vader van de twee kinderen die bij ons wonen, woont in Australië en speelt geen enkele rol van betekenis in de opvoeding van de kinderen. Het is allemaal niet makkelijk en we proberen er, ondanks de vele obstakels, het beste van te maken. Helaas hebben we best vaak het gevoel alsof we constant tegen de stroom in moeten zwemmen! Zonder direct ons verhaal op tv te willen doen, zijn we wel benieuwd naar de bevindingen van mede-stiefouders, al is het alleen al om te zien dat wij niet de enige zijn die problemen ervaren… “gedeelde smart is halve smart” zullen we maar zeggen. Vooropgesteld, het is dus niet de bedoeling om ons te gaan verkneukelen op andermans problemen maar meer om d.m.v. tips en andere inzichten een verbeterde situatie te bewerkstelligen!!

  We kijken er naar uit om jullie reacties te lezen!!

  Groetjes,

  Mart & Natascha

 34. Lieve mensen,
  Ik wil onze nieuwe webwinkel voor samengestelde gezinnen onder de aandacht brengen. Als stiefmoeder van de kinderen van mijn partner, en hij als stiefvader voor die van mij, ontdekten wij dat er geen leuke “attenties” waren voor de “stief”-iets.
  Het begon toen de jongste (11 jaar) van mijn partner een kopje wilde gaan kopen voor mij. “Lieve mama” was niet van toepassing en “lieve stiefmoeder” was er niet. Nu echter wel. Ik heb al een leuke boodschappentas gekregen. Misschien ook leuk voor alle andere stiefvaders, -moeders, -zusjes en -broertjes.
  Kijk gerust een op de site: http://www.stiefkado.nl
  Groetjes, Jacqueline.

 35. Saskia

  Ik ben al jaren werkzaam als coach en voor mijn opleiding en nieuw te starten praktijk zoek ik stiefmoeders die GRATIS gecoacht willen worden. Ik heb zelf jaren een samengesteld gezin gehad.
  Omgeving Utrecht. Wees welkom en mail naar: info@injesas-coaching.nl

 36. Mijn naam is Heidi van der Ree en ik ben Gestaltpsychotherapeut i.o. Voor mijn afstudeerscriptie die zal gaan over de beleving en ervaring van het hebben van een samengesteld gezin, kom ik graag in contact met moeders of vaders die hun ervaring met mij willen bespreken. Mijn praktijk is in Soest. U kunt contact met mij opnemen via 035 6029755 of mail naat info@praktijkpeijnenburgh.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.