Unieke speel- en leerdag voor kinderen van in stiefgezinnen

Op 7 november aanstaande bieden wij een unieke dag, niet alleen voor ouders en stiefouders, ook voor de kinderen.  Tijdens de workshop “Goed zoals ik ben” kunnen kinderen tussen 7 en 13 jaar spelen en leren, terwijl de ouders het programma voor de volwassenen kunnen volgen. De Landelijke Stiefdag is hiermee daadwerkelijk een dag voor het hele nieuwe gezin.

Waar staat “Goed zoals IK ben!” voor?
De begeleiders van deze workshop voor kinderen, Marco en Marieke, stellen zich ten doel om een bijdrage te leveren aan een wereld, waarin kinderen leren met respect naar zichzelf en de omgeving te kijken, met name binnen het (stief)gezin. Ze maken hierbij gebruik van basis uitgangspunten van NLP, De Kracht van 8, Systemisch werken en RET. Uiteraard gebracht op een speelse en ontspannen manier, zodat de kinderen op hun eigen manier en tempo kunnen ervaren en leren.

De kracht van 8 staat voor:
Voor elk kind is het belangrijk om emotioneel en sociaal te groeien. De kracht van 8 biedt een aantal basis thema’s die voor de ontwikkeling van elk kind belangrijk zijn:

  • Jezelf zijn
  • Eerlijk zijn
  • Rekening houden met elkaar
  • Samenwerken en helpen
  • Luisteren
  • Zeggen wat je wilt
  • Opnieuw beginnen
  • Iedereen hoort erbij

In hun werk bieden Marco en Marieke handvatten aan kinderen om bepaalde waarden zichtbaar te maken. Waarden zoals: zelfrespect, gevoel van eigenwaarde, verdraagzaamheid, samenwerking, respect voor de ander en liefde, zowel voor jezelf als voor de ander. Kinderen leren te benoemen wat ze wel willen in plaats van wat ze niet willen. Op die manier wordt het vanzelfspreken om goed met elkaar om te (blijven) gaan.

Wat is de kracht van de workshop “Goed zoals IK ben!”?
De kracht zit hem in de positieve benadering en de speelse werkvormen die in alle 8 krachten langs komen en geeft uiteindelijk een schat aan ingangen, op basis van de 8 meervoudige intelligenties.Het is vooral een speelse en interactieve workshop waar de 3 L’s het absolute uitgangspunt zijn: Leren, Liefde en Lol

Elk kind heeft aan het einde van de workshop een steen en kleur die hem/haar past en kan deze gebruiken als “anker”. Elk kind weet minimaal één kwaliteit van zichzelf te noemen, één in het algemeen en één binnen het (stief)gezin: wat is zijn of haar positieve bijdrage in het nieuwe gezin.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan 7 november 2009 naar deze workshop! Tot dan!

Meer informatie over deze speciale workshop voor kinderen: klik hier

Inschrijven Landelijke Stiefdag: klik hier

Categorieën: Nieuws