Joan Ferrier leidt het stiefdebat op 7 november: een portret

Wij zijn erg trots op het feit dat Joan Ferrier op 7 november aanstaande haar medewerking verleent aan de Landelijke Stiefdag en dat zij het debat tussen diverse experts en deskundigen in goede banen wil leiden. Er zullen pittige stellingen besproken worden, voor iedereen die meer wil weten over stiefgezinnen een absolute must!

Joan-Ferrier_2Joan Ferrier staat sinds een jaar of tien aan het roer van E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit. E-Quality geeft op basis van feiten, cijfers, praktijkvoorbeelden en onderzoeksresultaten betrouwbare informatie en objectieve adviezen aan overheden, politici en maatschappelijke organisaties. Met als doel het stimuleren van gelijke behandeling, individuele en gelijkwaardige ontwikkeling van alle mensen. Eind 2008 heeft E-Quality het onderzoek Nieuwe Gezinnen gepubliceerd.

Voor al haar inspanningen heeft ze verleden jaar de Award gewonnen voor Zwarte Vrouwelijke Manager 2008. Ferrier werd door de jury geroemd om haar “continue en onvermoeibare inzet voor het onder de aandacht brengen en houden van man-vrouw verhoudingen, leefvormen, etniciteit en diversiteit. Zij staat bekend als een vrouw die mensen met elkaar verbindt.”

Joan Ferrier is zeer recent, op 1 oktober 2009 genomineerd voor de Opzij Emancipatieprijs 2009, die op 17 november in Amsterdam uitgereikt zal worden. De genomineerden zijn ondermeer Europees Commissaris Neelie Kroes en FNV voorzitter Agnes Jongerius.

Joan Ferrier laat er geen twijfel over bestaan. Ze is trots op E-Quality en trots op haar nominatie. ‘De nominatie vind ik bijzonder en heel belangrijk. Het is een erkenning en waardering voor het werk van E-Quality.’ Ferrier betoogt waarom E-Quality de Opzij Emancipatieprijs verdient. ‘We zijn constant aan het vernieuwen met feiten en cijfers en brengen informatie waar men behoefte aan heeft.

Een aantal bestuursleden heeft Joan Ferrier verleden jaar op 4 september tijdens de presentatie van het onderzoeksrapport “Neuwe Gezinnen” ontmoet. ‘Wat mij opviel was haar interesse, haar warmte en duidelijkheid. Joan is een vrouw die weet waar ze over praat en wat ze belangrijk vindt. Een absolute top-vrouw’, aldus Ingrid Smit, bestuurslid van de SSN

Lees hier meer over het debat op 7 oktober

Categorieën: Nieuws