Vincent Duindam schrijft voor Nieuw Gezin

Van Corrie Haverkort

Als eindredacteur van ons kwartaalblad Nieuw Gezin ben ik regelmatig in gesprek met auteurs, psychologen en therapeuten, op zoek naar nieuwe inzichten en interessante schrijvers voor ons blad. Verleden week ontmoette ik Vincent Duindam. Hij schreef al enige tijd voor ons blad en we maakten opnieuw kennis en raakten snel in gesprek.

Vincent Duindam is psycholoog aan de Universiteit Utrecht en auteur van verschillende boeken over ouderschap en relaties, o.a. Zorgende vaders en Een nieuwe start. Hij publiceerde een bundel haiku’s en schrijft o.a. voor Happinez, Psychologie en Volzin.

Ik ben erg blij dat ook het komende jaar Vincent Duindam opnieuw als vaste columnist in ons kwartaalblad Nieuw Gezin blijft schrijven over de rol en positie van vaders.

Lees ook zijn column: Zorg is geen taak (Nieuw Gezin, jaargang 9 nummer 64):
“Het woord “zorgtaak” zoals vaders of stiefvaders wel eens gebruiken als ze praten over hun gezin, vind ik onplezierig. Als ik ‘s avonds mijn dochtertje uit haar bedje tilde om haar nog even te laten plassen, zag ik mezelf niet als ‘een man die een zorgtaak verricht’, maar als een gelukkig mens dat ik dat mocht doen.

Klik hier om het artikel verder te lezen

Categorieën: standaard