Kerst vieren met je ex

Regelmatig worden wij benaderd door de pers, die op zoek is naar mensen die leven of gaan leven in nieuwe gezinnen. Het is een hot item. En terecht, daar zijn we blij mee. Want hoe meer verhalen en voorbeelden, hoe meer openheid. Openheid voor al het positieve en ook het lastige aan het leven na verlies of echtschieding en het vormen van een nieuw gezin. Iedereen die dit meemaakt zoekt een nieuwe balans en doet dat op zijn eigen manier.

“Nog geen vier jaar geleden verliet je ex je voor die andere vrouw. Langdurig voelde je je door hem belazerd en voor de gek gehouden. Nu vier jaar later pas je geregeld op het zoontje van ‘dat jonge ding’ en pas je zelfs sinds kort op het kindje dat je ex met haar samen heeft.”

Zo kan het verkeren. Sommige ex-partners vinden het belang van het ‘samen zijn’ zo groot dat ze na verloop van tijd besluiten om zichzelf te overstijgen om te werken aan een goede verstandhouding met de ex.

Aanvankelijk in het belang van de kinderen maar op den duur kunnen deze relaties uitgroeien tot volwaardige vriendschappen waarin verjaardagen samen gevierd worden en zelfs aan de kersttafel mag de ex plus aanhang niet ontbreken.

Wie herkent zich in deze situatie? Voor welk nieuw gezin is het belang van ‘samen zijn’ zo groot dat ze in de loop der tijd weer op goede voet met de ex en diens partner staan? Hoe heb je dat gedaan?

We horen ook graag jullie succesverhalen. Het succesvol leven in een nieuw gezin biedt immers zoveel kansen en mogelijkheden. Iedereen in het gezin kan zich ontwikkelen en kan leren om te gaan met verschillende waarden en opvoedstijlen, relaties op te bouwen en om te gaan met veranderingen.

Vertel hier je verhaal en kijk ook eens op ons prikbord. Misschien wil jij ook wel je verhaal delen en met je nieuwe gezin op de foto of meewerken aan een artikel of programma. klik hier

Categorieën: Weblog