Stel jezelf eens een simpele vraag

Misschien ken je dat wel. Je leeft je leven, bent druk, je werkt, zorgt voor de kinderen, het huis, je relatie, je vrienden, sporten, hobbies,…….. Als een volleerd jongleur houd je een heleboel ballen in de lucht.

Totdat je opeens merkt dat die balletjes een eigen willetje hebben. Hebben ze vleugels gekregen? Of zijn ze zwaarder geworden? Ben je ineens een balletje kwijtgeraakt of heb je er ongemerkt 5 bijgekregen? Ja, maar dat was niet de bedoeling! Daar heb ik niet om  gevraagd! Help!

Iedereen herkent dit vast wel eens. Het is net alsof de realiteit je inhaalt. Je leven is even niet zoals je het voor jezelf bedacht had. Uit de reacties op deze website, van onze lezers en vanuit onze ervaringen in de gespreksgroepen, workshops en trainingen horen we het vaak:

 • ik doe zo mijn best, maar ze zien me gewoon niet staan, ik word slechts gedoogd in huis
 • ik zie er tegenop als zijn kinderen dit weekend weer komen
 • ik wil helemaal niet hoeven om te gaan met de grillen van zijn ex
 • ik voel me zo boos dat ik niets mag zeggen over het gedrag van de kinderen
 • “je had er toch zelf voor gekozen, dan mag je nu ook niet zeuren”

Als je dit herkent, neem dan eens eventjes de tijd. Stap eens uit de dagelijkse stroom, stop met het tegen de stroom inzwemmen of zelfs met het meezwemmen. Stap eens op de kade, kijk naar de stroom en stel jezelf telkens weer de volgende vraag:

Wat is hier goed aan?

Je eerste reactie is vast een wat bozige reactie:” NOU!!!! HELEMAAL NIKS!!!! Ga dan vooral door en blijf jezelf dezelfde vraag stellen: “Wat is hier goed aan?” Je zult merken dat je andere dingen gaat zien: je gaat zien wat je WEL hebt en wat ECHT belangrijk voor je is.

Want alleen als je daadwerkelijk vanaf de kade kunt zien wat er goed is en wat voor jou belangrijk is, kun je weer in de stroom om daar een steen te verleggen, zodat de stroom voor altijd weer anders gaat.

Heb je hulp, steun, inspiratie of informatie nodig om ook een wandeling op de kade te maken? Ga eens naar een lezing of workshop, zoek andere mensen op, kom naar de stiefdag, houd de website in de gaten voor nieuws en activiteiten. Daarnaast: ben en blijf vooral eerlijk naar jezelf!

Categorieën: Weblog

Comments

 1. imelda

  waar ik in mijn vorige reaktie schrijf: “vreet het allemaal niet alleen op”, bedoel ik niet die doos chocola natuurlijk…

 2. imelda

  hoe herkenbaar….
  ik heb sinds kort en vriend, we zien elkaar één of twee keer in de week, maar ik heb ook nog 2 zoons thuis, waarvan één parttime op kamers. ik heb ook nog een huis, en een baan, en familie en vrienden…… “ik zie je nooit meer” heb ik al n paar keer gehoord….. en dan realiseer ik me ook dat ik mijn prioriteiten af en toe moet verleggen. en dan zijn er ook momenten dat ik naar boven kijk en denk: o jee, wat veel ballen komen er nu naar beneden… en tegelijkertijd kan ik dan denken: laat maar vallen….. laat ze maar wegrollen en -stuiteren…. als ze bij mij horen, blijven ze wel in de buurt stilliggen….

  en, last but not least: AF EN TOE GEWOON LIEF ZIJN VOOR JEZELF, koop dat lekkere badschuim, die lekkere fles wijn, die doos chocola, die nieuwe laarzen….
  en vreet het allemaal niet alleen op, praat erover, schrijf (hier bv.) erover, t is ook een kwestie van aktie en reaktie, en we kunnen hier allemaal van elkaar leren.