Een goed nahuwelijk is een absolute voorwaarde voor een stabiel stiefgezin

85% van de ondervraagden die deelnamen aan de enquete die de afgelopen twee weken op onze homepage stond, onderschrijft deze stelling. Zou dit daadwerkelijk betekenen dat als de relatie tussen ex-partners (de biologische ouders van het kind) niet goed is, de vorming en stabiliteit van het nieuwe gezin bedreigd wordt?

Hieruit zouden we kunnen opmaken dat het essentieel is om een goede band te hebben met je ex-partner en dat conflicten tussen ex-partners direct schadelijk zijn voor het nieuwe gezin en dus ook voor de ontwikkeling van de kinderen.

Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen. Hoe geef jij je relatie met je ex-partner vorm? Hoe goed is jullie communicatie? Hebben spanningen met jouw ex-partner geleid tot serieuze problemen met je huidige partner of met de kinderen. Of heb jij een manier gevonden om hiermee om te gaan, zodat  je ondanks meningsverschillen of conflicten met je ex-partner toch rust hebt in je nieuwe gezin? Of heb jij gewoon een goed nahuwelijk?

Jouw ervaring kan anderen inspreren. Vertel ons jouw verhaal!

Categorieën: standaard en Weblog

Comments

 1. Christel

  Ik ben van mening dat het makkelijker is een goede relatie met je ex te onderhouden. Met name voor de kinderen.
  Belangrijk hierin is nooit negatief te zijn over die ex. Het kind is een stukje van die ex en zal zich niet goed genoeg voelen.
  Ik kan beter praten met de ex van mijn vriend dan hij. Als er een situatie voor doet waardoor we haar moeten bellen, gaat dit meestal via mij. Vrouwen verstaan elkaar over het algemeen al beter. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn maar we begrijpen elkaar beter. Vaak denk ik dat we wel weten waar de ex tegenaan loopt. Met mijn ex is geen enkele vorm van communicatie mogelijk. Dit is al jaren zo en ik heb me er bij neergelegd. De kinderen weten dit en ik heb het hun uitgelegd. Hij kan ook echt niet anders. We zijn inmiddels 12 jaar gescheiden en het is nooit anders geweest. Ik denk ook niet dat we voor niets gaan scheiden. Dat is toch niet omdat het allemaal zo goed gaat. Laten we wel wezen je kunt niet verwachten dat het na een scheiding anders zal gaan. Je erbij neerleggen dat het eenmaal zo is en het niet allemaal zien als dat het een roze wolk is geeft in ieder geval rust. Met name voor de kinderen. Ik had het allemaal zo goed voor ogen. Met z’n alle gezellig eten en kletsen. De Brady Bunch, is het zeker niet. Maar als ik het saldo bekijk hebben we samen nog steeds een creditstand. Dit was heel anders geweest als ik geen stiefgezin had gehad.

 2. admin

  Dank voor jullie open reacties. Dit is precies waarom wij wensen dat nog meer mensen gaan praten en pro actief van elkaar kunnen leren. Want hoe de situatie ook is, je kunt er iets aan doen. In het belang van de kinderen. Zij volgen ons in onze beslissingen. Laat je inspireren door anderen en kom 7 november naar de Stiefdag en leer van elkaar. Je bent niet alleen in wat je denkt en voelt en je kunt altijd vooruit.

 3. Ilse

  Ik herken het verhaal van Ann maar niet van mijn ex maar mijn vriends ex. Ik heb nu – drie jaar na de scheiding – goed contact met mijn ex. Maar goed er is nog een ex. De ex van mijn vriend. Hoe ze het doet, weet ik niet – ik heb geen contact met haar en mijn ex slaat dicht zodra hij tegenover haar staat – maar ze beheerst af en toe ons leven en dat via de kinderen. Ogenschijnlijk is ze de geweldige moeder maar ik zie de kinderen ‘mislukken’. De oudste is een teruggetrokken schijnbaar emotieloos meisje en de jongste huilt veel. Mijn vriend vindt dat ik het overdrijf en steekt zijn kop in het zand. Hij is veel te blij dat z’n dochters 1 x in de 14 dagen komen en wil zich er niet in verdiepen. Het resultaat is dat ik deze kinderen niet leuk vind en ze maar zoveel mogelijk ontwijk. Of dit goed komt…..

 4. Ann

  Soms kan de verstoorde relatie met je ex zoveel energie en gepieker veroorzaken dat je amper nog wat energie over hebt om in je nieuwe relatie te steken. Ik hou mezelf steeds voor meer energie te steken in wat de moeite waard is, nl.mijn nieuwe partner maar mijn ex slaagt er telkens in om rechtstreeks of via de kinderen met alle energie te gaan lopen. Dit wordt dusdanig negatief dat je verandert in een chagrijnige partner EN moeder, net dat wat je NIET wil….