Ex-Magazine over scheiden

Op 9 september 2009 verscheen het nieuwe magazine Ex. Het tijdschrift bevat een mix van persoonlijke verhalen en uitgebreide praktische en juridische informatie op het gebied van scheiding en relaties. Ex-magazine, dat twee keer per jaar in een oplage van 50.000 exemplaren verschijnt, wordt uitgegeven door de initiatiefnemers van de Scheidingsbeurs. “Er is een enorme behoefte aan informatie over allerlei zaken rondom scheiden. Een scheiding is erg ingrijpend en veel mensen weten niet goed wat er allemaal bij komt kijken. Ex biedt dat nodige overzicht. Ook is er aandacht voor wat je kunt doen bij relatieperikelen, om een scheiding te voorkomen. En de verhalen en interviews geven herkenning aan mensen die in een scheidingsproces zijn verwikkeld of dat net hebben doorgemaakt”, aldus uitgever Felix Merks.

Ex-magazine: informatie en herkenning

CoverExmagazinehighresEx is deels een how to-magazine waar lezers serieuze en luchtige, maar vooral bruikbare artikelen en adviezen kunnen lezen over scheiden en relatieperikelen. Ex geeft onder meer tips over afspraken rondom alimentatie, beschrijft vijf originele manieren om je ex te vergeten, vertelt het verhaal van koppels die gelukkig gescheiden zijn en geeft een overzicht van de beste huilfilms van dit najaar. Hoofdredacteur Hans Schreuder licht toe: “Ex-magazine besteedt veel aandacht aan hoe je de gevolgen voor kinderen zoveel mogelijk kunt beperken. Het helpt onnodige ruzie te voorkomen over bijvoorbeeld alimentatie. Het magazine inspireert lezers ook om de scheiding zo aan te pakken dat er een goede relatie tussen de ouders en de kinderen blijft bestaan. We willen met Ex een steunpilaar zijn voor iedereen die verwikkeld is in een echtscheiding of in de nasleep daarvan, of die bijvoorbeeld een familielid of vriend(in) heeft die in die situatie verkeert”.

Praktische informatie Ex

Ex-magazine wordt uitgegeven door Family Mediation Magazines, een initiatief van Hoefnagels Family Mediation, dat eerder de Scheidingsbeurs organiseerde. Ex is een publiekstijdschrift, verschijnt twee keer per jaar in een oplage van 50.000 exemplaren en is verkrijgbaar in 4.700 boekhandels, warenhuizen en supermarkten. Prijs: 6,95 euro. Hoefnagels Family Mediation onderhoudt ook een website met informatie over scheiden, nieuws, columns en andere rubrieken.

Bron: www.nederlandsmedianetwerk.nl

Categorieën: Nieuws