Deelnemers voor studie gezocht!!!

Elk jaar wagen steeds meer mensen de sprong om na een scheiding met een nieuwe partner in zee te gaan. Zowel voor het nieuwe koppel als voor de kinderen die zij meebrengen uit vorige relaties, vormt deze periode vaak een belangrijke transitiefase. Sommige gezinnen creëren een klimaat waarin iedereen zich goed lijkt te voelen, andere slagen er minder in dit ideaalbeeld te bereiken. In het kader van een masterproef psychologie aan de universiteit van Gent loopt momenteel een onderzoek dat probeert te achterhalen wat aan de basis ligt van dit fenomeen: welke processen zorgen ervoor dat een hersamengesteld gezin gaat functioneren of net niet?

Om dit na te kunnen gaan zijn we op zoek naar samengestelde gezinnen met minstens twee kinderen. Deze moeten beiden tussen 11 en 16 jaar oud zijn en éénzelfde biologische ouder hebben. Zo krijgen we telkens een gezin dat bestaat uit één ouder plus diens kinderen en de nieuwe partner. Deze vier gezinsleden worden allemaal betrokken in het onderzoek, zodat we elk perspectief in kaart kunnen brengen. Uiteraard mag het gezin bestaan uit meer dan vier mensen, maar enkel deze vier gezinsleden zullen de online vragenlijsten invullen.

We hopen hiermee info te verzamelen die ons niet alleen meer inzicht zal brengen in de dynamiek van hersamengestelde gezinnen, maar ook een basis zal bieden voor nieuwe therapeutische interventies in de toekomst.

Denkt u dat uw gezin voldoet aan de criteria en wilt u graag deelnemen aan ons onderzoek, stuur dan vrijblijvend een mail naar Jana.Cornil@UGent.be .

Alvast bedankt!

Categorieën: Nieuws