NRC Handelsblad zoekt ‘Exgenoten’ voor interviewserie

Na de zomer wilt de zaterdagbijlage Lux van NRC Handelsblad een nieuwe interviewserie beginnen over exen. Beide partners praten in een apart interview over de liefde die ze hadden en waarom ze uit elkaar zijn gegaan.

De interviewserie heet ‘Exgenoten’ en wordt een wekelijkse serie in de Lux-bijlage (zaterdag) van NRC Handelsblad.

Waarom? Je leest er bijna nooit over. Als je in kranten of tijdschriften leest over de liefde dan zijn het veelal of persoonlijke verhalen, of interviews met stellen die bij elkaar zijn. Maar hoe gaan exen met elkaar om? Hoe kijken ze terug op hun relatie en hoe is hun band nu? Zeker ook met gezamenlijke vriendenclubs, kinderen, families die elkaar goed kennen: hoe vind je elkaar? Hoe neem je afscheid? Onderhoud je een band?

Vrienden, familie, partners, allerlei banden krijgen veel aandacht, maar de ex staat wat minder in de belangstelling. Terwijl een (vroegere) relatie wel veel impact kan hebben op je ontwikkeling en persoonlijkheid. Bovendien, steeds meer mensen gaan uit elkaar, steeds meer mensen hebben meerdere exen: hoe ziet/zag die band er uit? De verschillende portretten kunnen een beeld geven van hoe we in Nederland met relaties omgaan.

Voorwaarden:    Interviewkandidaat mag niet anoniem in de krant. Voornaam, leeftijd, woonplaats is het minimale. Liefst ook met achternaam.  Interviewkandidaten mogen van tevoren het interview lezen en eventuele aanpassingen bespreken met de auteur.

Voor aanmelden of meer informatie kunt u terecht bij het onderstaande adres of telefoonnummer:

Mens&bijlage NRC Handelsblad / Zinpagina’s
nrc.nextRokin 65
1012 KK Amsterdam
Postbus 20673
1001 NR AMSTERDAM
j.vangeel@nrc.nl
+31 6 15880865

Categorieën: Nieuws en standaard