Onderzoek: ‘stiefmoeder zonder stiefkinderen’

Stiefmoeders die hun stiefkinderen niet of nauwelijks zien kunnen worstelen met hun rol. Onderzoek en literatuur richt zich tot nu toe vooral op problemen en uitdagingen van stiefmoeders die regelmatig met hun stiefkinderen te maken hebben. Het is dan ook mooi dat stiefmoedercoach Marleen van Leeuwen kwalitatief onderzoek gaat doen naar stiefmoeders waarvan de partner zijn kinderen niet of nauwelijks ziet. Er zijn wel kinderen, maar die zijn er niet.

Weinig of helemaal geen contact met je stiefkinderen is een situatie apart volgens  Marleen, naast stiefmoedercoach ook zelf stiefmoeder van 4 stiefkinderen. Deze stiefmoeders dealen met emoties, omgangsvormen en problemen die niet alledaags zijn. Marleen wil graag in kaart brengen hoe dit zowel emotioneel als praktisch gezien impact heeft op deze stiefmoeders. Met haar onderzoek “stiefmoeder zonder stiefkinderen” wil ze stiefmoeders die in dergelijke situaties belanden (h)erkenning bieden. Tevens zal ze veel aandacht besteden aan bewustwording en wetenswaardigheden over verschillende aspecten die meespelen in deze complexe situatie.

Wil je meedoen aan dit onderzoek meld je dan aan via de site www.startnieuwgezin.nl

Onder het kopje onderzoek vind je meer informatie.

Je kunt ook mailen met marleenvanleeuwen@upcmail.nl als je vragen hebt of je aan wilt melden om mee te doen aan dit onderzoek. Anonimiteit in het onderzoek is vanzelfsprekend mogelijk.

Categorieën: Nieuws

Comments

  1. Missy

    Idd een prachtig initiatief. Ik zou graag meedoen, echter weet ik niet of dat zin heeft. Ik ben namelijk aan het twijfelen of ik mijn relatie nog wil doorzetten. Ik ben wel erg benieuwd naar de resultaten die hieruit komen!

  2. Bert

    Wat een geweldig initiatief! Mijn vrouw neemt contact met je op. Succes met je onderzoek, benieuwd naar het resultaat. Groeten, Bert