Persbericht: Goed voornemen in 2013? Een Stiefouderschapsplan

Zeewolde – Het jaar 2012 loopt op zijn einde, een periode om terug te kijken en goede voornemens te maken voor het nieuwe jaar. Wat gaan we aankomend jaar anders doen? Voor nieuwe gezinnen met kinderen uit een vorige relatie zou dat wel eens het succesvol maken van het nieuwe gezin kunnen zijn. Ondanks alle goede voornemens redt ongeveer 60% van alle nieuwe gezinnen het niet om samen oud te worden.

Een goed begin om niet bij dit percentage te horen is het onlangs verschenen boek ‘Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin?’ Aan de hand van dit boek maken nieuwe ouders en stiefouders een eigen Stiefouderschapsplan. Door dit plan worden zij zich bewust van hun eigen wensen op het gebied van opvoeden, de verschillende culturen in het nieuwe gezin en de rol die de ex-partner speelt. De afspraken die zij maken leggen zij vast in het Stiefplan. Door  het maken van heldere afspraken en het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen wordt de kans aanzienlijk kleiner dat de nieuwe gezinnen weer uit elkaar vallen.

Wat een Stiefplan kan betekenen wordt duidelijk tijdens de Landelijke Dag die de Stichting Nieuw Gezin Nederland organiseert op zaterdag 9 februari 2013 in Nijmegen. Op deze dag zijn er verschillende workshop te volgen en er is een speciaal kinderprogramma. Er is ruimte voor (stief)ouders en (stief)kinderen om ervaringen uit te wisselen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.nieuwgezin.info/landelijke-dag/

De Stichting voor Stiefgezinnen is een platform waar de nieuwe gezinnen terecht kunnen voor steun, (h)erkenning en voorlichting. Via de website, social media en een kwartaalmagazine worden de do’s en don’ts als je een nieuw gezin wil vormen bespreekbaar gemaakt. Deze steun doet duizenden gezinnen goed.

Stichting Nieuw Gezin Nederland

Nieuw Gezin Nederland (NGN) is de nieuwe naam van de Stichting voor Stiefgezinnen. NGN heeft als doel nieuw samengestelde gezinnen te steunen om tot bloei te komen en een stabiel gezinsleven op te bouwen. Bovendien is het een platform waar goede informatie over nieuw samengestelde gezinnen bij elkaar komt. Door mensen en informatie bij elkaar te brengen is ontwikkeling en groei mogelijk en kunnen mensen leren van ervaring en kennis van elkaar. De stichting informeert en betrekt ook iedereen die met nieuw samengestelde gezinnen te maken heeft, zoals grootouders en andere familieleden, leerkrachten, artsen en hulpverleners.

Categorieën: Nieuws en pers en media