Nieuw boek presenteert stiefplan

Corrie Haverkort, Marlijn Kooistra en Aleide Hendrikse, allen nauw verbonden met Nieuw Gezin Nederland hebben de handen ineengeslagen en een boek geschreven vol met inzichten en praktische tips voor samengestelde gezinnen die zich nog aan het voegen zijn of die al wat langer onderweg zijn. Corrie Haverkort is voorzitter van onze stichting, eindredacteur van ons kwartaalblad Nieuw Gezin, filosoof en publiciste. Marlijn Kooistra draait sinds kort mee in het bestuur van onze stichting, is pedagoog, gezinsbehandelaar in de jeugdpsychiatrie en heeft een eigen praktijk voor ouderschap en samengestelde gezinnen. Aleide Hendrikse schrijft de juridische colums in ons kwartaalblad Nieuw Gezin, is advocaat, mediator en auteur van Stoppen als partners, doorgaan als ouders, een echtscheidingsleidraad.

Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin? is behalve de titel van dit boek ook de hamvraag voor heel veel mensen die recent een nieuw gezin hebben gevormd.

De vragen die je elkaar in een nieuw gezin zou moeten stellen – en die essentieel zijn om een succesvol stiefgezin te kunnen worden – heb je niet zomaar paraat of liggen niet altijd voor de hand. We hebben nog zo weinig ervaring met leven in een modern stiefgezin, dat we niet altijd weten waaraan we moeten denken.
In dit boek wordt daarom het Stiefplan gepresenteerd, dat kan helpen bij het formuleren van een gezamenlijk doel. Je kunt invullen welke steun je verwacht van je partner (praktisch én emotioneel) en wat je belangrijk vindt in de opvoeding, hoe je wilt dat er met spullen wordt omgegaan, en welke rol de ex-partner en ex-schoonfamilie spelen. En passant hoor je misschien nog heel verrassende dingen van je partner, of wist je van jezelf niet dat je sommige dingen eigenlijk heel belangrijk vindt. Neem de tijd om het Stiefplan gezamenlijk te bespreken en in te vullen – ook met de kinderen; het vergroot de kans dat jullie nieuwe gezin wél zal slagen!

Doelgroep: dit boek is bedoeld voor samengestelde gezinnen (in wording), maar ook voor gezinscoaches, -therapeuten, hulpverleners en familiemediators.

Het boek is uitgegeven door en te bestellen bij Uitgeverij Pica.

meer informatie op de stiefplanwebsite:

www.stiefplan.nl

en op facebook

www.facebook.com/Stiefplan

Categorieën: Nieuws