Rust, reinheid en regelmaat (na de vakantie!)

Alle vakanties zijn alweer voorbij. Vanaf de meivakantie berekend, hebben alle kinderen niet te klagen! Ze zijn met ons, zonder ons (met de andere biologische ouder) of zelfs met neefjes & nichtjes op vakantie geweest. Het klinkt oppervlakkig, maar ook dit zijn de voordelen van samengestelde gezinnen. Nu is het weer tijd voor bezinning. Althans, dat vind ik vast als enige. Het is namelijk tijd voor rust, regelmaat en reinheid. Nu de scholen (en zelfs een lange stage) weer starten, is het van belang dat iedereen weer enige regelmaat terugvindt. De regelmaat is op dit moment echter ver te zoeken. Uitstelgedrag viert hoogtij en ik besef dat ik wederom moet leren loslaten. Het is tenslotte niet mijn (of onze) verantwoordelijkheid als alle kids (inclusief mijn biologische zoon) de eerste week ‘geradbraakt’ op school of stage komen? Of toch wel? Waar ligt de grens als ‘goede’ ouder. Je wilt uiteindelijk het beste voor je kinderen maar als ze zelf in dat proces zitten, wordt dat niet zo gezien (ik herinner me, mijn eigen jeugd en alle goede raad van mijn ouders destijds).  Een duivels dilemma waar iedere ouder zich regelmatig in bevindt.  En altijd maar op zoek gaan naar de middenweg, is ook niet altijd de oplossing.

We besluiten gewoon de oude regels aan te houden en dat betekent gewoon even keihard afzien voor alle kids! Van luilekkerland terug in een strak regime valt niet mee. En normaliter is er genoeg tijd om af te bouwen. Maar omdat de kids helaas, allemaal pas in de laatste week van de vakantie terug zijn gekomen, gaat dit niet lukken! We besluiten dat we ook allebei erg goed terecht zijn gekomen dankzij onze ouders, die ons opgevoed hebben met rust, reinheid en regelmaat. De kinderen zullen ons echt dankbaar zijn. Later. Echt waar!!! (hopen we!) En voor je het weet…staat de herfstvakantie alweer voor de deur!

28 augustus 2012

Wordt vervolgd

Eerdere blogs van Judith.

 

Categorieën: Weblog