Feestdagen

In een samengesteld gezin zijn feestdagen altijd een gedoe of een moetje.  Altijd rekening houden met iedereen. Vorig jaar met Pasen was het weer een gedoe.  Zowel mijn eigen familie als mijn schoonfamilie had ons uitgenodigd voor een gezellige Paasbrunch. Het is al snel niet meer gezellig als je keuzes moet maken waarbij 1 familie teleurgesteld wordt.  Uiteindelijk gingen we naar beide paasbrunches en dat was niet leuk want bij de een te vroeg en bij de ander te laat. En eigenlijk genoten we helemaal niet.

Dit jaar pakten we het anders aan. We wilden echte keuzes maken.  Aangezien mijn zoon vorig jaar Pasen met mij had gevierd duwde ik hem, onder lichte dwang, richting zijn vader. Zijn vader had een heel  lang weekend vol met gezellige paasbrunches, paasfeestjes en familie over de vloer. Mijn bonuskinderen waren dit jaar bij hun moeder en we hadden al begrepen dat dat zij ook allerlei leuke activiteiten in het verschiet hadden. Dus we hoefden ons eigenlijk niet schuldig te voelen als we er stiekem tussenuit knepen? Een lang Paasweekend in Frankrijk  was snel geboekt.  Vervolgens was er totale rust: lekker ontbijten, veel goede gesprekken  en’ s avonds een heerlijke drie-gangen diner.  Overdag verkenden we de streek door te wandelen of met de auto naar een aantal grote steden in de buurt te rijden.  Dankzij de overvloedig ingerichte etalages werden we wel voortdurend herinnerd aan Pasen, maar dat was niet erg. Het was Pasen voor 2 en ook erg gezellig in plaats van met hele families en gezinnen.

Voordat we vertrokken had ik mijn huiswerk goed gedaan:  mijn schoonmoeder kreeg een prachtig paasstukje en voor alle neefjes en nichtjes had ik een mooie chocolade paashaas. Is dit het afkopen van paasschuldgevoel?  Ja, eigenlijk wel! Maar, het  geeft niet want uiteindelijk zijn er momenten in het leven dat je voor jezelf kiest waardoor je zelf heel gelukkig bent. En als jij gelukkig bent ben je ook een leuke moeder, partner, stiefmoeder, schoondochter en zus! Opeens is Pasen of welke feestdag dan ook geen gedoe meer of een moetje maar gewoon een erg leuke dag waar je heel blij van wordt!

16 april 2012

Wordt vervolgd.

Vorige blogs van Judith lezen?

 

Categorieën: Weblog