Vakanties voor samengestelde gezinnen

 

Kort geleden liet Cirkel Vakanties ons weten dat zij een vakantieaanbod hebben speciaal voor samengestelde gezinnen. Wij zijn enthousiast dat er zo’n aanbod is. Voor alleenstaande ouders zijn er al wat langer aparte reizen en het is goed dat er nu ook rekening gehouden wordt met de specifieke wensen van samengestelde gezinnen.

Dat het waardevol is rekening te houden met de bijzondere situatie van samengestelde gezinnen in vakantietijd blijkt wel uit een poll die we vorige zomer op onze site plaatsten. Maar liefst driekwart van de stemmers ervoer de vakantieperiode meer als zware opgave dan als gelegenheid te ontspannen. Voor veel ouders geldt het adagium, als de kinderen het maar goed hebben, dan heb ik het ook goed. Bij samengestelde gezinnen is dat soms wat complexer. Als beide ouders kinderen hebben mag je hopen dat de kinderen het onderling met elkaar kunnen vinden en stiefouders die zelf geen kinderen hebben moeten wennen aan een vakantie met kinderen. Het is soms een hele opgave een wijze van vakantie vieren te vinden die voor iedereen past.

Cirkel Vakanties biedt reizen die zoveel mogelijk rekening houden met de bijzonderheden van nieuw samengestelde gezinnen. Als je intekent op een vakantie in een geheel ingerichte bungalowtent, kun je bijvoorbeeld kiezen voor extra groot, met bijzettent of twee kleinere bungalowtenten naast elkaar. Als je voor het eerst als fusiegezin op pad gaat kunnen twee tenten een uitkomst zijn en voor pubers met half-broertjes en -zusjes kan het fijn zijn om in een eigen bijzettent te slapen. Er worden programma’s aangeboden voor de kinderen, zodat kinderen ‘t leuk hebben en de ouders ook eens lekker samen op pad kunnen. Zowel voor jongere kinderen als voor pubers zijn er aparte programma’s. Tijdens iedere vakantieweek is er een dag gepland waarin een ouder alleen met de eigen kinderen op pad gaat. Zo kunnen de kinderen in de vakantie ook weer eens een dagje alleen met de eigen papa of mama op stap. Ook dat is iets dat door kinderen vaak heel erg gewaardeerd wordt en wat er bij vakanties met fusiegezinnen soms bij inschiet.

Categorieën: Nieuws