Judith; Blogster

Ik wil me zelf even graag voorstellen als jullie nieuwe blogster.  Ik ben Judith, 41 jaar en moeder van 1 biologische zoon van 16 jaar en stiefmoeder van 2 bonuskinderen: een dochter van 13 jaar en een zoon van 8 jaar. Ik ben 5 jaar samen met mijn partner. Ik heb ervaring met zowel mijn eigen samengesteld gezin als de ervaring met de vader van mijn zoon die ook weer hertrouwd is, en een dochter erbij heeft. Mijn leven is soms net een kruiswoordpuzzel!

In deze periode heb ik heel veel ups and downs gekend omdat ik persoonlijk vind dat een samengesteld gezin niet gemakkelijk is. Alsof je een bedrijf fuseert waarbij allerlei verschillende afdelingen en culturen met elkaar opnieuw moeten leren communiceren! Wat voor mij toen erg heeft geholpen zijn verschillende fora over over samengestelde gezinnen. Ik heb veel gelezen en veel gepraat met ouders die in hetzelfde ‘schuitje’ zaten als ik. Hoewel ik veel moeit had met mijn ‘nieuwe’ leven zie ik nu alle moeilijke situaties die ik heb overwonnen als een cadeau. Het was blijkbaar onderdeel van mijn persoonlijke ontwikkeling en nu wil ik ook graag anderen inspireren. Mijn belangrijkste boodschap is dat je nog steeds elke dag leert en groeit. Ik ben verre van perfect en dat wil ik ook graag in mijn blogs laten doorschemeren: soms is er een terugval of gebeuren er allerlei dingen waar je geen invloed op hebt en daar moet je dan ter plekke weer een oplossing voor verzinnen!  Ik wens iedereen alvast veel leesplezier toe!

Judith

Meer lezen?

Categorieën: Weblog