Kruiswoordpuzzel

Mijn leven is een kruiswoordpuzzel. Serieus!  Het enige verschil is dat je geen weekendje weg kunt winnen of een koelkast! Probeer maar eens vakantie te plannen als je eigenlijk onderdeel uitmaakt van maar liefst 2 samengestelde gezinnen.  Ik moet rekening houden met de agenda van mijn ex en zijn vrouw. Zij hebben ook weer een kleine dochter van 7 jaar, de halfzus van mijn zoon.  Zij moeten in hun gezin weer rekening houden met elkaars agenda qua werk en vrije dagen.

In mijn eigen gezin moet ik mijn agenda afstemmen met mijn partner. Omdat we allebei nogal flexibel werk hebben, moeten we ook weleens in het weekend werken.  Het voordeel is dat we doordeweeks een dagje stiekem vrij kunnen zijn terwijl de rest op school zit of werkt. Mijn partner moet weer rekening houden met zijn ex en haar nieuwe partner.  Haar nieuwe partner heeft ook een zoontje uit zijn vorige relatie die ook in de weekenden komt.  Volgt u het nog?

Voor zijn ex is het weer handiger als hun kinderen thuis zijn wanneer haar stiefkind er ook is omdat zij dan ook 2 weekenden in de maand kinderloos kunnen zijn. Mijn zoon heeft een flexibele relatie met zijn vader inclusief  huissleutel , dus hij komt en gaat wanneer hij wilt. In de praktijk moeten wij het soms hebben van de “spontaantjes” . Er zijn dagen dat we 3 kinderen in huis hebben en dan is het volle bak.  Maar soms is er slechts eentje thuis of twee. Het varieert regelmatig en wij hebben ook geleerd om onszelf hierop aan te passen. En als we echt rust willen plannen we een weekendje weg voor twee, in een knus hotelletje.

Maar terug naar de kruiswoordpuzzel. Ik heb allemaal praktische oplossingen verzonnen om een beetje orde in de chaos te krijgen. Ik heb een gezinsagenda gekocht waarin ik alle schoolvakanties, studiedagen en vrije dagen in noteer. En, aan het begin van elk schooljaar probeer ik met alle exen en nieuwe partners overeenstemming te bereiken over wie welk kind wanneer heeft, of niet heeft!

En als alles goed loopt, win ik geen koelkast maar wel af en toe een heerlijk vrij weekendje voor twee personen! Als dat geen mooie prijs is, dan weet ik het ook niet meer!

19 maart 2012

Wordt vervolgd

Vorige blog van Judith

Categorieën: Weblog

Comments

  1. Judith

    Beste Anita, bedankt voor je reactie. Ik leer iedere dag weer bij. Flexibliteit in combinatie met grenzen stellen (voor jezelf)is het toverwoord! Succes met plannen.

  2. Anita

    Heel herkenbaar hoor Judith, je plant je suf metzo’n samengesteldebende. Mijn werk is ook nog onregelmatig, dat maakt het nog lastiger. Nu, na 4 jaar zit het allemaal een beetje in mijn systeem. Ik heb 2 puberende bonusdochters die om de week een hele week bij ons zijn, en 2 oudere eigen kinderen. Mijn keus was om mijn werkweekenden te laten samenvallen met de weekenden dat onze meiden er zijn. Dan hebben zij meer tijd met hun vader, en zijn de andere weekenden voor ons samen.