Renate Dorrestein verzorgt lezing op vijfde landelijke Stiefmoederdag

Op zaterdag 14 april organiseert de Stichting Stiefmoeders de landelijke Stiefmoederdag. Speciale gast op dit evenement voor stiefmoeders is Renate Dorrestein. Van haar hand verscheen vorig jaar de roman De Stiefmoeder. Na een lezing uit haar eigen werk neemt Renate Dorrestein het eerste exemplaar van het boek Assie en haar pompoenmoeder in ontvangst. Dit kinderboek is geschreven door Ietje Heybroek en Marianne van Delft en beleeft op de Stiefmoederdag haar première.

Op de Stiefmoederdag kunnen stiefmoeders elkaar ontmoeten en deelnemen aan diverse workshops,  lezingen en gespreksgroepen over het stiefmoederschap. Dit jaar is er voor het eerst ook een programma voor hulpverleners (coaches, mediators, psychologen, maatschappelijk werkers etc) die in hun werk te maken krijgen met stiefgezinnen. In een compact programma komen de belangrijkste struikelblokken van het stiefgezin en de stiefmoeder aan de orde.

Voorzitter Maaike van Goethem van Stichting Stiefmoeders Nederland:

“Er is door alle vrijwilligers weer hard gewerkt aan een uitgebreid en gevarieerd programma. De dag blijkt voor veel stiefmoeders een echte eyeopener. Zonder veel tekst en uitleg begrijp je elkaars situatie en herken je de struikelblokken. Aan het eind van de Stiefmoederdag gaan veel stiefmoeders naar huis met nieuwe kennis en ervaringen en het gevoel dat ze niet de enige zijn die moeite heeft met de kinderen van hun partner en alles wat daarbij komt kijken”.

Inschrijven voor de Stiefmoederdag of aanmelden voor de lezing van Renate Dorrestein kan via de website van de Stichting Stiefmoeders.

Categorieën: Nieuws