Kiona Nijntjes bij Debat op 2

Kind zijn van gescheiden ouders was vroeger uitzonderlijk. Tegenwoordig komt het zoveel voor dat het meer en meer gewoon gevonden wordt. Daarmee lijkt het taboe en het vooroordeel over het negatieve van scheiden verdwenen. Dat is echter maar één kant van de zaak; een heleboel ouders die niet meer met elkaar verder willen scheiden op een wijze waar de kinderen veel last van hebben. Die last kan allerlei vormen aannemen zoals verdriet, boosheid, problemen op school, loyaliteitsconflicten, vervroegd zelfstandig moeten worden. Ook de kansen op langdurig psychische problemen en crimineel gedrag worden helaas groter bij kinderen als hun ouders gaan scheiden.

In het tv-discussie programma Debat op 2 van 19 november 2011 wordt de vraag gesteld of het tijd is voor een nieuw taboe op scheiden omwille van de kinderen en of het moeilijker gemaakt zou moeten worden om te scheiden.

Bestuurslid van de Stichting Stiefgezinnen Nederland Kiona Nijntjes discussieert mee vanuit haar eigen ervaring als scheidingskind en met inbreng van de kennis van onze stichting.

U kunt het programma bekijken via deze link:

http://debatop2.ncrv.nl/ncrvgemist/19-11-2011/debat-op-2-scheiden-is-lijden-voor-kinderen

Categorieën: Nieuws en pers en media