Nieuw televisieprogramma over weduwes/weduwnaars die voor het eerst naar buiten treden met hun nieuwe partner

.
Je hebt je partner verloren en je bent weer verliefd geworden. Heel fijn, maar hoe zullen je kinderen, familie en vrienden reageren?

Herken jij dit? Neem dan even de tijd om verder te lezen.

Televisieproducent I Care Producties in Amsterdam, bekend van programma’s als Vinger aan de Pols, Kinderziekenhuis en Sta op tegen kanker, is momenteel bezig met de proefopname van een programma over weduwen en weduwnaars die een nieuwe relatie hebben maar dit (nog) niet durven te delen met hun kinderen, familie, vrienden en kennissen. Er zijn veel vooroordelen en weduwen en weduwnaars blijken vaak bang te zijn voor het oordeel van hun omgeving. Iedereen gunt ze een mooi leven met een nieuwe partner maar als het eenmaal zover is dan blijken er plotseling toch veel bezwaren.

De publieke omroep waar wij deze pilot voor produceren wil dit taboe uiteraard op een integere manier onder de aandacht brengen en de discussie er over op gang brengen. I Care Producties is nu op zoek naar weduwen en weduwnaars die in een dergelijke situatie zitten en hierover willen praten. Het idee is dat de hoofdpersoon wordt geholpen bij het introduceren van de nieuwe liefde bij kinderen, familie en vrienden. Daarbij bepaalt hij/zij wat er aan wie vertelt wordt, in welk tempo en in welke volgorde. De hoofdpersoon heeft dus de leiding maar als dat nodig is kan hij/zij altijd terugvallen op deskundige hulp.  Doel van het programma is om alle taboes bespreekbaar te maken die er kleven aan het aangaan van een nieuwe relatie na het overlijden van de partner en om te laten zien dat er meerdere kanten aan een verhaal zitten.

Herken je je in het bovenstaande of ken je iemand die met dit probleem worstelt en wil je je verhaal delen, bel dan voor meer informatie naar I Care Producties op telefoonnummer: 020-4939404 of 020-4939480 (bereikbaar tijdens kantooruren). Mailen kan natuurlijk ook: Eva.vangelderen@icaremail.nl of Job.mastenbroek@icaremail.nl

Uiteraard zullen wij alle reacties zorgvuldig en discreet behandelen.

Met vriendelijke groet,

Job Mastenbroek
Eindredacteur I Care Producties

Categorieën: Nieuws