Landelijke dag brengt veel voor bezoekers

Als bestuur en medeorganisatoren kijken we met genoegen terug op een hele goede landelijke dag. Een groot aantal elkaar aanvullende interessante workshops, intensieve pauzegesprekken, ruimte voor de zware verhalen en ook genoeg aanleiding om te relativeren. De jonge kinderen hebben t goed gehad bij Isa Deschuyteneer die helemaal uit Belgie gekomen was om een hele dag met hen te werken. Op de vraag wat ze leuk vonden aan de dag, was het veelzeggende antwoord ‘alles!’ Ook de jongeren die met Marco Visser en Marieke Walter gewerkt hebben met het programma ‘goed zoals ik ben’ waren heel tevreden met hun workshop. ‘De workshop heeft me geholpen steviger in mijn schoenen te staan in de situatie waarin ik me thuis bevind’ was antwoord op de vraag naar de opbrengst van de dag.

De jongste kindergroep presenteert een product van hun workshop

Gezamenlijke taal voor de dag werd gevonden dankzij de openingslezing van Corrie Haverkort over de morele regels van het samen leven in een nieuw gezin. Stel je voor dat je leefregels moet bedenken voor een complex nieuw samengesteld gezin, met (stief-)opa’s en oma’s aan alle kanten en kinderen die halfbroer en stiefzus zijn en dat je voor alle relaties gepaste omgangsregels moet bedenken, wetend dat jij een van die rollen toebedeeld krijgt maar niet van tevoren weet welke. Dat vraagt om je heel goed te verplaatsen in de rol en positie van iedere betrokkene. Het echte leven vraagt eigenlijk ook van ons dat we ons verplaatsen in alle mensen die in het ruime gezin betrokken zijn.  Dat is niet altijd makkelijk maar wel nastrevenswaardig.

Jacky van Leth was de gastvrouw van de afsluiting die verzorgd werd door Theater Kleur. Jacky wist op kundige wijze verhalen met verwarrende/pittige/inzichtgevende en opluchtende belevenissen van de deelnemers voor de hele zaal invoelbaar te maken. De spelers van Theater Kleur speelden de verhalen terug. Afwisselend dynamisch, invoelend, humoristisch, muzikaal, vervreemdend en ontroerend gaven zij beeld en klank te geven aan de vertelde verhalen.

Theater Kleur verbeeldt persoonlijke verhalenTheater Kleur verbeeldt persoonlijke verhalen

Wij danken alle workshopgevers, cateraars, theatermakers, stoelensjouwers en gastvrouwen voor hun bijdrage aan deze mooie dag.

Kiona, Marjan, Jorien, Suzan, Mark en Corrie

Categorieën: Nieuws

Comments

  1. Esther

    Goedendag,

    Ik ben samen met mijn gezin op de landelijke dag geweest, en we hebben het er nog regelmatig over. Wat een geweldige dag, zo goed georganiseerd en zeer herkenbaar. Onze dochters van 7 hebben er ook veel aan gehad. Bedankt allemaal!

    Met vriendelijke groeten,
    Esther Wilhelm