Grenzen (stief)ouders en (stief)kinderen

Een nieuw blog van mij over een onderwerpen waar ‘normaal’ gesproken niet makkelijk over wordt gepraat. Seksualiteit en andere ‘lach’ onderwerpen. Ze worden bij ons gewoon aan de keukentafel besproken. Soms lachend, soms serieus. Condooms liggen in het badkamerkastje van de ‘kinder’ badkamer voor als, ooit, dit nodig zou moeten zijn, kunnen ze ze gewoon pakken zonder verantwoording af te hoeven leggen. (Maar ze blijven altijd kleiner dan ik dus dit zal nooit nodig zijn Aan-niemand-vertellen-emoticon.)

Jullie lezen het trouwens goed, ‘kinder’ badkamer. Toen wij beide gezinnen tot een fusiegezin gingen maken hebben we ‘mijn’ huis verbouwd tot ‘ons’ huis. Twee kamers erbij voor kind C en D en een badkamer erbij voor (stief)moeder Johanna (en ook voor Peter uiteraard) maar vooral voor mij. Waarom? Ik slaap naakt, ik loop graag naakt naar mijn wc. Om kind A, B of E tegen te komen op de wc of richting wc of onder de douche/bad is voor mij geen probleem. Kind C en D zijn een ander verhaal. Ik voel mij opgelaten als ik ze per ongeluk tegen kom terwijl ik naakt ben… Heel soms gebeurt het per ongeluk omdat ze dan toch vergeten te kloppen en ik daar toevallig nou eenmaal sta in mijn eigen slaapkamer of badkamer. Ik ben absoluut helemaal niet preuts. Verre van dat… en toch voelt het niet goed bij kind C en D om mijzelf te laten zien. Het lijkt mij ook niet goed voor hun ontwikkeling maar misschien zit het wel alleen tussen mijn oren.

We zitten nu in de fase dat ze zelf deuren op slot doen. Kind A en B zitten daar al in. Ik verwacht kind C binnenkort in de fase van deur op slot. Gelukkig dat we dan twee badkamers hebben. Ik moet er niet aan denken om nummertjes te trekken voor badkamergebruik Knipogende emoticon.

Groetjes Johanna

7 november 2011

Wordt vervolgd.

Lees het vorige blog van Johanna

Categorieën: Weblog

Comments