Heerlijk gevoel

Hier ben ik weer. Hersteld van mijn dip. Zowaar het lente gevoel! Heldere lucht, zonnetje erbij, mooie natuur.

Mijn ouders zijn aan het kijken voor de zomervakantie in 2012. Kind A is aan de beurt voor een ‘ver weg’ vakantie. Gran Canaria! Kind A kan gezamenlijke vakanties niet aan. Te druk en dit levert teveel spanning op voor ons gezin. Daarom sinds vier jaar aparte vakanties met hem. Eén vakantie met zoon, één met de andere vier. Twee totaal verschillende vakanties. Met de eerste kom ik ook erg tot rust, in de tweede worden wij vooral geleefd! Dit jaar is Peter voor het eerst mee geweest. Erg fijn, speciaal en voor herhaling vatbaar.

Zondag voor het eerst de verjaardagen van B, C en E tegelijk gevierd. De dag was in een woord GEWELDIG! Bijna alle vrienden, familie en kennissen waren er. Mijn schoonmoeder had heerlijke Indische snacks gemaakt en de rest van de catering werd verzorgd door een Indonesisch restaurant. Het was relaxt. De kinderen vermaakten zich prima en het weer zat ook mee. We hadden ongeveer 25 kinderen en 25 volwassenen over de vloer en met onze grote tuin was dat ideaal. De beide exen waren niet aanwezig en dit was voor het eerst. Peter en ik hebben hier bewust voor gekozen. Voor het eerst volledig samen verantwoordelijk voor de hapjes, drankjes, visite en ons huis bleef voor allebei aanvoelen als ons huis. De kinderen hebben hun moeder cq vader niet gemist op deze dag (voor zover wij weten). Kortom, goede beslissing, een stap dichterbij naar één gezin! Deze dag en alles om de verjaardagen heen zal ongetwijfeld mee hebben gespeeld in mijn dipgevoel van de afgelopen weken. Het gegeven dat het erg goed uit heeft gepakt zal dan ook bij hebben gedragen aan mijn huidige lente gevoel!

Groetjes Johanna

25 oktober 2011

Wordt vervolgd.

Lees het vorige blog van Johanna

Categorieën: Weblog

Comments

 1. Anna

  Heerlijk toch dat die exen er niet bij zijn! en geeft ook duidelijkheid naar kinderen. Als je kiest om apart te gaan wonen, waarom dan ook niet apart feestjes vieren? Dubbel feest voor de kids, zowel bij papa als bij mama verjaardag vieren en zelf kun je zonder spanning genieten.
  Dus Johanna..super gedaan!

 2. Bert

  Beste Mark, Wat is jouw verhaal en jouw frustratie ? Ben je zelf een gescheiden man die zijn kinderen niet mag zien ? Ik heb nu een paar reacties op deze weblog van jou gelezen en ze hebben allemaal een negatieve toon. Mocht je zelf problemen hebben dan is dat heel vervelend alleen reageer het niet af op deze site maar probeer net als Johanna er iets aan te doen. Sterkte

 3. Johanna

  Beste Mark, zie mijn antwoord op je vorige reactie. En ja, wij denken inderdaad niet alleen aan de kinderen. Ouders zijn er zelf ook nog. Groeten Johanna.

 4. Mark

  Nou,

  Wees d’r maar trots op. Een verjaardag vieren waar de andere ouder(s) niet bij zijn.

  En dat de kinderen ze niet gemist hebben.
  Wauw, dat is bijna nog een feestje waard.

  NOT

  Dit was geen feest vanwege de verjaardag van de kinderen.

  Dit was vooral jouw feestje en dat van je partner.

  Egoisten.
  Bleh…