Toeval bestaat niet

Als kind C en D terug komen van hun moeder dan moeten alle kinderen weer wennen aan elkaar. Van oudste en jongste kind in een gezin gaan ze naar middelste en een-na jongste kind. Na een kwartier stoeien op de trampoline zijn de rollen en plekjes in het gezin weer helemaal duidelijk en lopen de andere 4 dagen prima! Ze verheugen zich er op dat ze weer samen zijn. Ze balen ervan als de weekenden eens niet synchroon lopen. Een heerlijk gevoel dat ze het zo leuk hebben.

Afgelopen weekend ben ik met kind B, D en E naar mijn vriendin geweest. Haar dochtertje was jarig en er was een feestje met een heerlijke Indonesische rijsttafel. Sommige mensen verbaasden zich over de drie kinderen die in mijn kielzog meegingen. Goh, allemaal van jou?!?! Je ziet ze denken, sommige durfden het ook te zeggen. Kind E is sprekend mijn gezicht, kind B lijkt op haar vader. Is kind D eigenlijk wel van jou? Die vraag maar dan netter en liever en terecht! Nee, D is mijn stiefzoon…. Ze hebben het erg naar hun zin gehad met zijn allen en wilden liever nog even blijven…. Op de terugweg nog even gestopt bij de Mac, hoort er een klein beetje bij bij lange afstanden. Ze zaten allemaal behoorlijk tevreden in de auto en we hebben met zijn vieren een super dag gehad.

Bij thuiskomst waren kind A en C bij Peter. Kind A komt altijd thuis op zondagmiddag. Iedereen direct naar bed en nog even kletsen en de dag doornemen. Ik ben blij dat kind A het zo goed kan vinden met kind C. Een soort twee handen op één buik principe. C accepteert A volkomen en andersom. Wat een rijkdom dat mijn stiefzoon en zoon het zo goed met elkaar kunnen vinden. Zal toeval bestaan? Of zal het niet voor niets zijn dat Peter en ik in elkaars leven zijn gekomen?

3 oktober 2011

wordt vervolgd….

Lees het vorige blog van Johanna

Categorieën: Weblog