Vakantie met z’n allen

Beste stiefmetgezellen,

Heb ik jullie een beetje aan kunnen spreken met mijn eerste stuk? Dat is mooi want ik vind schrijven erg leuk en over gevoelens schrijven gaat mij makkelijk af, ik zal het minimum van 1x per maand wel halen Glimlach.

Een kerngezin is moeilijk om in stand te houden (zie de cijfers over de vele echtscheidingen) maar een fusiegezin maken is een hele toer, laat staan in stand houden. Mijn perikelen over hoe ons fusiegezin tot stand is gekomen en hoe we het gaan redden want dat ons fusiegezin het gewoon gaat redden staat voor mij als een paal boven water. Ik zal binnenkort een leuke foto van ons gezin plaatsen (als dit kan). Want mijn man en ik zijn natuurlijk wel ontzettend gek op elkaar! Er zullen dus soms erg leuke stukjes en soms wat minder leuke stukjes door mij worden geplaatst, net het echte leven.

Zondag zijn we terug gekomen uit Italie. Italie was super! Heerlijk weer en een mooie camping met mobile home. Voor het eerst een camping i.v.m. onze twee 12-jarigen die toch iets meer willen dan rust en natuur. Wij zijn met de twee jongsten in de auto gegaan en de twee 12-jarigen met zijn tweeën met het vliegtuig. Dit was uiteraard mega spannend maar deze twee gaan zo goed met elkaar dat ze elkaar prima aanvullen. B is een beetje brutaal, durft mensen aan te spreken en te vragen als er iets is. C is de rustige, beheerste en kan eerst goed nadenken. Kan ook flink druk zijn maar dat is meer anders druk. Samen vullen ze elkaar prima aan, net hun moeder en vader Verraste emoticon. Elk jaar gaan de gezamenlijke vakanties een stukje beter, merken we dat we steeds meer aan elkaar gewend raken. Vanaf het begin van onze relatie hadden we als hoofddoel dat de kinderen goed met elkaar over weg zouden kunnen. Wij hadden de redenatie dat als wij elkaar erg leuk vinden en de kinderen elkaar niet uit kunnen staan het een erg moeizame relatie zou worden. We zijn hier toen wat in doorgeschoten. Een jaar na onze kennismaking gingen de kinderen echt super met elkaar maar waren wij elkaar een beetje kwijt. Gelukkig is dat laatste helemaal goed gekomen.

10 september

lees het vorige blog van Johanna

lees het vervolgblog van Johanna

Categorieën: Weblog