Televisiemakers zoeken samengesteld gezin en kind van gescheiden ouders die op tv hun verhaal willen doen

Er is steeds meer aandacht in de media voor de omstandigheden waarin kinderen en ouders na een scheiding verder leven.  Zowel vanuit de VPRO als de NCRV wordt gewerkt aan een nieuw programma. Beide programmamakers zijn op zoek naar mensen die hun eigen verhaal op tv willen vertellen.

Metropolis

Het VPRO programma Metropolis zoekt een nieuw samengesteld gezin dat in augustus of september gaat samenwonen. Metropolis maakt iedere week met verhalen uit de hele wereld rond een thema een aflevering. Voor het volgende seizoen dus een aflevering over samenwonen. Lijkt het jullie leuk om mee te doen? Bel of mail naar redacteur Arienne Dozeman 035-6712451, email: A.Dozeman@vpro.nl

Dokument Junior: Ik kan niet kiezen

Dokument Junior, de documentairerubriek van de NCRV voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar, komt in het najaar van 2011 op Z@PP met de reeks afleveringen, getiteld Ik kan niet kiezen. Telkens staat een kind met zijn of haar verhaal garant voor een spannende, grappige of ontroerende documentaire van 15 minuten.

In de serie Ik kan niet kiezen staan keuzes van kinderen centraal. Wat moet je doen als je tot over je oren verliefd bent op twee jongens in de klas? Of als je ouders aan jou de keuze laten of je een hoofddoek wilt dragen? En voor wie moet je kiezen als je ouders scheiden? Ik kan niet kiezen toont kinderen in een turbulente periode van hun bestaan, in de tijd waarin ze zelf leren kiezen. Ik kan niet kiezen toont de wereld van het moderne kind: spontaan, energiek, onzeker en soms beangstigend, maar altijd verrassend en inspirerend.

Televisieproductiebedrijf Bromet & dochters, het bedrijf achter documentairemaker Frans Bromet, gaat één aflevering van deze serie maken. Deze aflevering gaat over de manier waarop een kind omgaat met de scheiding van zijn/haar ouders. Hiervoor zijn we op zoek naar een kind tussen de 8 en 12 jaar waarvan de ouders gescheiden zijn of gaan scheiden.

Het kind gaat zelf met de camera zijn/haar ouders interviewen over de oorzaken en gevolgen van de scheiding. Hiervoor krijgt hij/zij van ons vooraf een kleine uitleg over cameravoering en interviewtechniek. Programmamaker Frans Bromet interviewt op zijn beurt het kind. Het gefilmde materiaal wordt samengevoegd en gemonteerd tot een film van 15 minuten. Als de inhoudelijke montage klaar is, nodigen we de ouders en het kind uit de aflevering te komen bekijken waarbij zij in de gelegenheid worden gesteld op- en aanmerkingen te maken.

Ken je of ben je een kind dat niet kan kiezen en vind je het leuk om te filmen? Stuur dan een e-mail naar: martine@bromet.nl of bel 020 436 35 94.

Categorieën: Nieuws