Nieuwe poll

De nieuwe stelling gaat over een equivalent van vaderdag en moederdag, maar dan voor stiefmoeder en stiefvader. In de laatste uitgave van ons blad Nieuwgezin is hier ook al aandacht aan besteed. Jos Willems, voorzitter van onze Belgische zusterorganisatie, schreef een mooi stuk over plusouderdag. Het begon een paar jaar terug bij Gilles (nu 11), die op school ieder jaar een leuk cadeautje voor mama maakte, maar ook wel eens wat aan Titie (zijn stiefmama) zou willen geven. Papa Christophe sprak erover met een paar vrienden en zij besloten een speciale dag te organiseren. Sindsdien wordt op de laatste zondag van juni in Vlaanderen een plusouderdag gevierd. Geen commercieel gedoe, maar wel aandacht in de pers en op school, met als doel dat stiefouders een bijzonder moment van waardering mogen beleven. Als het voor vaders en moeders fijn is om eens in het jaar bijzondere aandacht te krijgen voor hun rol als vader of moeder dan zal dat toch ook gelden voor stiefvaders en stoefmoeders? Jos Willems eindigt zijn artikel met de suggestie om ook in Nederland, gelijktijdig met de viering in Vlaanderen, een plusouderdag te houden. We vragen ons af of Nederlandse vaders, stiefvaders, moeders en stiefmoeders dat een goed idee vinden. Vandaar onze poll, rechtsonder op de homepage.

Categorieën: Nieuws