I’m every woman

“I am every woman, its all in me…..”
Luidkeels heb ik regelmatig meegezongen met dit heerlijke nummer van Chaka Khan. En nu pas realiseer ik me hoe leuk en hoe boeiend mijn leven is door daadwerkelijk alle vrouwen in mij te ontwikkelen!

Enige tijd geleden hebben Ingrid Smit en Astrid Kies een erg krachtig concept ontwikkeld voor workshops en seminars voor vrouwen. Tijdens zo’n workshop nemen we je mee op ontdekkingsreis naar de vrouwen in jou en realiseer jij je wie er wanneer aan de touwtjes trekt! Een prachtige manier om je eigen Vrouwelijk Leiderschap te ontwikkelen. Dit doen we op basis van de vier vrouwelijke archetypen: de Maagd, de Moeder, de Heks en de Hoer. We hebben al deze dames in ons, en soms is er één of zijn er twee een beetje “overontwikkeld” en domineren ze (meestel onbewust) onze besluitvorming en de manier waarop we omgaan met ons werk en ons privé-leven. Balans is ook hier het kernwoord. Ontwikkel alle dames in je en de balans in jouw leven zal gegarandeerd toenemen.

De Moeder
Ik kom graag bij vrouwen die haar Moeder-kwaliteiten op de juiste manier weet in te zetten. Het is de vrouw waar je bij uitstek graag langs gaat voor de gezelligheid en die met aandachtig en serieus naar jouw verhaal kan luisteren, keer op keer altijd geduldig en met belangstelling. Het lijkt elke keer weer alsof je ondergedompeld wordt in een heerlijk warm bad van aandacht en behulpzaamheid, gastvrijheid pur sang!

Kom je bij haar thuis dan mogelijk staat een geurig, bont boeket op haar tafel. Als je bij haar in haar werkomgeving komt dan zal je zien dat zij er een tweede huis van heeft gemaakt. Eigen theedoos, snoeppot of koekjestrommel, dingen aan de muur, mogelijk foto’s van (klein)kinderen, haar favoriete schilderij etc. Mogelijk als er problemen zijn zal zij degene zijn die de rol van bemiddelaar dankbaar op zich zal nemen en verbind mensen op een wonderbaarlijke manier.

De Maagd
Misschien ken je haar wel, de stiefmoeder die haar Maagd-kwaliteiten goed heeft ontwikkeld. Zij is een vrouw die op een verantwoordelijke manier, ijverig haar taken kan uitvoeren. Ze is gedisciplineerd, let op details en is erg consequent. Je kunt altijd op haar bouwen, ze is namelijk ook erg betrouwbaar. Door haar bescheidenheid valt ze niet altijd erg op.  Zij is vaak de steun en toeverlaat van chaotische mensen en kan enorm opbloeien in Zij is een echte spin in het web en heeft alle touwtjes goed in handen.

Haar huis is netjes en ademt rust uit en haar werkplek is altijd goed geordend en ze weet precies altijd alles te vinden.

De Hoer
Als een vrouw die haar Hoer-kwaliteiten goed heeft ontwikkeld een ruimte binnenkomt, valt ze altijd direct op. Misschien herken je dat wel. Ze is een verzorgde vrouw die op haar uiterlijk let, door zich apart, kleurig, vrolijk of juist heel vrouwelijk aan te kleden. Deze vrouw bloeit op in gezelschap, tijdens feesten of recepties heeft ze heel vrolijk en spontaan contact met iedereen. Het is een echte levensgenieter, die speels en ontspannen door het leven gaat.

Haar woning heeft ze op een vrolijke, kleurige en soms een beetje rommelige manier ingericht en het is in ieder geval anders dan anders, opvallend.

De Heks
Heerlijk, de kwaliteiten van het archetype heks. De vrouw die goed ontwikkelde Heks-kwaliteiten heeft is werkelijk een tovenares en krijgt voor elkaar wat ze wilt. Ze weet namelijk wat ze wilt, hoe ze het wilt en wanneer ze het wilt. Ze laat zich niet snel van haar stuk brengen en houd zielsveel van haar zelfstandigheid.

Zij wordt vaak als ‘bitch’ bestempeld binnen haar omgeving door haar manier van zaken helder en duidelijk neer te zetten. Ze laat ook niets in het ongewisse, van haar kan je duidelijk en onomwonden te horen krijgen wat zij er van vindt. De mensen in haar omgeving vinden haar vaak moedig, want zij steekt haar nek uit niet alleen voor haarzelf, juist ook voor haar omgeving!

Wie ken jij in jouw omgeving die deze Heks-kwaliteiten goed inzet en hoe ga jij er mee? Zou jij je eigen Heks-kwaliteiten mogelijk nog meer willen ontwikkelen om nog beter te functioneren binnen jouw nieuwe gezin en/of werk?

Wil je meer weten ga dan naar het Seminar voor Succesvolle Vrouwen.

Categorieën: Nieuws

Comments