17 maart 2010 bijeenkomst: in gesprek met programmamakers RTL

RTL doet voor een programma research naar het leven binnen een nieuw samengesteld gezin aangezien hier nog steeds een soort taboe op rust. Dit in de hoop een stap te kunnen maken om de problematiek van het Nieuw Samengestelde gezin zichtbaar en beter bespreekbaar te maken.

Daarom zijn wij op zoek naar de antwoorden op de volgende vragen:

  • Hoe voeden jullie in gezamenlijkheid kinderen op en welke problemen hebben jullie overwonnen of loop je nog (steeds) tegenaan?
  • Hoe gaan jullie om met de financiële gevolgen van het hebben van twee gezinnen? Wat doe je bijvoorbeeld als je als nieuw gezin niet de financiële mogelijkheden hebt om in een groter te gaan wonen door lopende alimentatie verplichtingen en geld voor een verbouwing niet direct aanwezig is.
  • Hoe los je het probleem op van ruimte (praktisch) in huis, als de kinderen van jullie beiden of van een van de partners aanwezig zijn tijdens het weekend of enkele dagen door de week vanwege co-ouderschap?
  • Hoe gaan jullie om met de aanwezigheid van de biologische ouder welke plek of juist niet heeft deze binnen jullie gezin en welke effect heeft dit weer op jullie relatie?
  • Hoe is het om de juiste balans te vinden tussen meerdere mensen die allemaal willen handelen in belang van de kinderen?

Kortom welk mogelijk effect hebben deze zaken en nog mogelijk nog veel meer, op jou en jullie gezin en specifiek jullie relatie.

RTL is niet alleen op zoek naar succesverhalen, we willen een realistisch beeld neer zetten met de problemen en successen. Daarnaast ook hulp bieden aan gezinnen zowel met financiële adviezen als persoonlijke begeleiding. Daarbij kunnen wij uw hulp goed gebruiken en willen graag in gesprek met ervaringsdeskundigen, met mensen die leven binnen het nieuwe gezin en weten hoe het ECHT in elkaar steekt en mogelijk kritisch aankijken tegen de media aandacht die rond dit thema is ontstaan.

Daarom nodigen wij jullie uit om gebruik te maken van onze gastvrijheid en in gesprek te gaan met mensen die dit programma willen maken op woensdagavond 17 maart in Amsterdam. (tijd nader te bepalen). Mail voor vragen naar stiefgezinnen@idtv.nl ovv Bijeenkomst.

Meer informatie over het programma: klik hier

Categorieën: Nieuws en pers en media

Comments

  1. Mooi iets dat dit wordt gedaan. Helaas te ver voor mij weg. Hoop zeker dat we meer hier over hoe dit allemaal is verlopen en wat er is besproken en daar uti gekomen

    Vriendelijk groet Mevr Relleke