Persbericht: ontmoetingsavond 19 januari in Den Haag

Persbericht 4 januari 2010: vooraankondiging ontmoetingsavond Stiefgezinnen Regio Zuid Holland

Ontmoetingsavond over het ‘succes’ van een nieuw gezin. Dinsdag 19 januari 2010 om 19.30 uur

Ontmoetingsavond voor nieuw samengestelde gezinnen: voor ouders en stiefouders die meer willen weten van het leven in een nieuw gezin.

Gezien de enorme toename van de vorming van nieuw samengestelde gezinnen en de vraag naar informatie, organiseert de Stichting Stiefgezinnen Nederland diverse ontmoetingsavonden in het land voor ouders en stiefouders. In Rijswijk Zuid-Holland vindt deze plaats op dinsdag 19 januari om 19.30 uur in Don Bosco.

Al meer dan 20 jaar zet de stichting zich in voor het stiefgezin. Het aantal stiefgezinnen groeit, op dit moment zouden we 8 keer een uitverkocht Gelredome kunnen vullen met (stief)ouders van nieuwe gezinnen. Wij hebben het dan over ongeveer 200.000 stiefgezinnen.

En toch is er nog veel onbesproken en behoefte aan informatie, veel onderwerpen rond het stiefgezin zitten nog steeds in de taboesfeer, merkt de stichting. Meer dan de helft van deze gezinnen (circa 60%) gaat binnen 3 jaar weer uit elkaar. Wat heel jammer is voor de twee nieuwe partners en vooral voor de kinderen. “Als er in een vroeg stadium hulp wordt gezocht of kennis wordt opgedaan had het gezin mogelijk een andere keuze kunnen maken”, zegt Astrid Kies, zelf stiefmoeder en bestuurslid van de Stichting Stiefgezinnen Nederland.

Ondertussen zijn er talloze vormen van nieuwe gezinnen. Ik geef weleens het voorbeeld dat er meer soorten nieuwe gezinnen zijn dan alle merken chocolade die te vinden zijn in de schappen van de supermarkt: LAT- stiefmoeder, parttime stiefouder, boze stiefmoeder tot bewuste stiefouder je kan het zo gek niet verzinnen. En dan is er nog een groep die wij graag willen insluiten en meer willen zien bij onze Stichting en dat zijn de biologische ouders waarvan zijn/haar kind (part-time) leeft het nieuwe gezin van de ex-partner.

Op 19 januari 2010 organiseert de Stichting Stiefgezinnen Nederland een ontmoetingsavond in de Regio Haaglanden. De avond staat in het teken van het geven van informatie over de SSN, cijfers en feiten over nieuwe gezinnen en de beleving en ervaringen van de gezinsleden. We kijken naar wat je kunt doen om verder te komen met jouw nieuwe gezin, hoe je met minder inspanning meer ontspanning kunt bereiken, hoe jij meer energie voor jezelf leert te houden en misschien wel te ontdekken dat het hartstikke goed gaat binnen jouw gezin. Kortom een avond vol inspiratie en ook praktische tips voor (stief)ouders. Daarnaast staat een team van ervaringsdeskundigen je graag te woord indien je nog vragen hebt.

Datum: 19 januari 2010Van : 19.30 uur tot 21.30 uur
Locatie: Regio Haaglanden / Don Bosco Rijswijk Zuid Holland
Investering: € 17,50

Noot voor de redactie
Neem voor meer informatie neem dan contact op met:
Stichting Stiefgezinnen Nederland
Astrid Kies
Tel.: 06 452 60 571

Inschrijven: klik hier

Categorieën: Nieuws en pers en media