Aan tafel bij Schepper en Co, een persoonlijk verslag

Weblog november 2009

Een dagje in de studio

Door Corrie Haverkort

Om 12.00 uur werden alle deelnemers aan het programma Schepper en Co hartelijk ontvangen door het team van medewerkers van Jacobine Geel. In de kantine van de NCRV stonden broodjes en koffie klaar. Een voor een werden de deelnemers meegenomen naar de schminkafdeling voor een dikke laag foundation, mascara en lipstick. Als sterren voor een kwartier kwamen we weer naar buiten.

Schepper en co 2 IMG_0019Na een korte bespreking van de ins en outs van het gesprek; hoe zit je aan tafel, waar heb je je handen, fluisterend net doen alsof je in gesprek bent als Jacobine het programma aankondigt etc, werden de microfoons opgespeld en draaiden de camera’s. De aankondiging werd een aantal keren herhaald net zolang tot het kort en duidelijk was. Jacobine leidde het gesprek luchtig maar serieus. De tendens was om de positieve kant van het nieuw samengestelde gezin te belichten. Voor een uitzending van 15 min. is dit niet zo’n gek gegeven. Hoewel het naar mijn idee wel altijd een wens naar meer verdieping en nuances oproept. Al met al werd er integer gesproken.

Na de uitzending dronken we met het hele team nog een glaasje. En met een tasje met een fles wijn en een gedichtenbundel van Toon Tellegen ging ieder weer op weg naar huis. Na de lange rit over de A1 zoefde ik door de weilanden weer naar ons eigen rustige dorp om de teevee aan te zetten….

Categorieën: pers en media en Weblog

Comments

  1. heb het gezien op aanraden van Ingrid, en vond idd het item té kort, wilde diepgang, andere kanten van. toch goed dat er aandacht voor was op tv.