Monthly Archives november 2009

Unicef Staat stil bij 20 jaar rechten van het kind

Vandaag, 20 november 2009 viert Unicef de twintigste verjaardag van het Kinderrechtenverdrag. Dit verdrag van de Verenigde Naties is nog altijd noodzakelijk om de rechtspositie van kinderen over de hele wereld te verbeteren. Dit heeft de Nederlandse tak van Unicef, de VN-organisatie die zich inzet voor de rechten van het kind, donderdag 19 november gemeld. Het rapport State of the World’s Children, dat vrijdag wordt gepubliceerd, bevat soortgelijke conclusies. Unicef viert vrijdag de twintigste verjaardag van het Kinderrechtenverdrag. In het Verdrag voor de Rechten van het Kind staan 54 artikelen, die in drie categorieën zijn verdeeld: provision (verzorging), protection (bescherming)
Read More

Dagblad Trouw schrijft over Landelijke Stiefdag

Op zaterdag 7 november was Ivo Barends van Dagblad Trouw aanwezig tijdens de lezing en het debat over nieuwe gezinnen. Op maandag 9 november verscheen het artikel van zijn hand met de kop:" Moeite hebben met je stiefkind is een taboe" in Trouw. In zijn artikel geeft Ivo ondermeer een mooie impressie van wat er met betrekking tot een van de stellingen is besproken en toont de openhartigheid van het debat.
Read More

Landelijke Stiefdag voldoet aan grote behoefte

Afgelopen zakterdag, 7 november 2009, heeft de Landelijke Stiefdag plaatsgevonden. Veel stiefgezinnen en professionals die werken met ouders en stiefouders waren aanwezig om elkaar te ontmoeten, van gedachten te wisselen en te leren over wat er zoal speelt in het leven van nieuwe gezinnen. In deze weblog een korte impressie van deze bijzondere dag.
Read More