Ons kwartaalmagazine

Ontvang elk kwartaal
Nieuw Gezin in de brievenbus.
Lees meer >>

 

Nieuwsbrief

Wil jij onze nieuwsbrief ontvangen over evenementen, onderzoeken, boeken, themadagen, regionale activiteiten?Polls

Uit onderzoek blijkt dat de komst van een stiefouder voor kinderen vaak stressvol is. Het is dan ook vaak eerder een last dan dat het fijn (een lust) is. Wat is jouw mening?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Grenzen (stief)ouders en (stief)kinderen

Een nieuw blog van mij over een onderwerpen waar ‘normaal’ gesproken niet makkelijk over wordt gepraat. Seksualiteit en andere ‘lach’ onderwerpen. Ze worden bij ons gewoon aan de keukentafel besproken. Soms lachend, soms serieus. Condooms liggen in het badkamerkastje van de ‘kinder’ badkamer voor als, ooit, dit nodig zou moeten zijn, kunnen ze ze gewoon pakken zonder verantwoording af te hoeven leggen. (Maar ze blijven altijd kleiner dan ik dus dit zal nooit nodig zijn Aan-niemand-vertellen-emoticon.)

Jullie lezen het trouwens goed, ‘kinder’ badkamer. Toen wij beide gezinnen tot een fusiegezin gingen maken hebben we ‘mijn’ huis verbouwd tot ‘ons’ huis. Twee kamers erbij voor kind C en D en een badkamer erbij voor (stief)moeder Johanna (en ook voor Peter uiteraard) maar vooral voor mij. Waarom? Ik slaap naakt, ik loop graag naakt naar mijn wc. Om kind A, B of E tegen te komen op de wc of richting wc of onder de douche/bad is voor mij geen probleem. Kind C en D zijn een ander verhaal. Ik voel mij opgelaten als ik ze per ongeluk tegen kom terwijl ik naakt ben… Heel soms gebeurt het per ongeluk omdat ze dan toch vergeten te kloppen en ik daar toevallig nou eenmaal sta in mijn eigen slaapkamer of badkamer. Ik ben absoluut helemaal niet preuts. Verre van dat… en toch voelt het niet goed bij kind C en D om mijzelf te laten zien. Het lijkt mij ook niet goed voor hun ontwikkeling maar misschien zit het wel alleen tussen mijn oren.

We zitten nu in de fase dat ze zelf deuren op slot doen. Kind A en B zitten daar al in. Ik verwacht kind C binnenkort in de fase van deur op slot. Gelukkig dat we dan twee badkamers hebben. Ik moet er niet aan denken om nummertjes te trekken voor badkamergebruik Knipogende emoticon.

Groetjes Johanna

7 november 2011

Wordt vervolgd.

Lees het vorige blog van Johanna

One Response to Grenzen (stief)ouders en (stief)kinderen

  • Oussama
    January 2, 2012

    Heel eng allemaal. :P

Leave a Reply
Post Comment

Volg ons(c) 2013 Nieuwgezin

Niets uit deze site mag worden verveelvoudigd, opgeslagen en/of openbaar gemaakt op enige wijze zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Nieuwgezin.

Contact

Voor vragen, opmerkingen en berichten staan wij altijd open. Stel je vraag aan de juiste persoon via de contactpagina. Je kunt je ook direct richten tot een van de bestuursleden.